Microschakelingen Vervangen: Hoe Te Repareren?

Inhoudsopgave:

Microschakelingen Vervangen: Hoe Te Repareren?
Microschakelingen Vervangen: Hoe Te Repareren?

Video: Microschakelingen Vervangen: Hoe Te Repareren?

Video: Microschakelingen Vervangen: Hoe Te Repareren?
Video: hoe zinken dakgoot repareren / renoveren met EPDM RUBBER. 2024, Mei
Anonim

Een microschakeling is een miniatuur elektronisch apparaat dat is afgezet op een halfgeleiderkristal. Microschakelingen worden vervaardigd met of zonder niet-scheidbare behuizingen wanneer microschakelingen worden gebruikt bij de vervaardiging van microassemblages. Voor het installeren of demonteren van een microschakeling zijn er verschillende regels.

Microschakelingen vervangen: hoe te repareren?
Microschakelingen vervangen: hoe te repareren?

Het is nodig

  • - elektrische soldeerbout, 25 watt;
  • - draadsoldeer POS-61;
  • - een zuignap voor soldeer.

instructies:

Stap 1

Koop een soldeerbout met een dunne, scherpe punt en een maximaal vermogen van 25 watt bij een radiowinkel. De punt van de soldeerbout moet geaard zijn, omdat veel IC's erg gevoelig zijn voor statische elektriciteit. Volg deze regel, anders kan de microschakeling tijdens de installatie beschadigd raken.

Stap 2

Koop laagsmeltende draadsoldeer bij een radiowinkel, bijvoorbeeld POS-61. Het bevat al het vloeimiddel dat nodig is voor het solderen. Er is soldeer nodig om de microschakeling te monteren.

Stap 3

Koop een soldeerafzuiging bij een radiowinkel. De eenvoudigste soldeerafzuiging is een vacuümpomp. Bij het demonteren van de microschakeling is een soldeerafzuiging nodig.

Stap 4

Demonteer de defecte microschakeling. Span hiervoor de zuigzuiger in de werkstand en warm de soldeerbout op. Smelt het soldeer aan het been van de microschakeling. Breng het afzuighandstuk ernaartoe en druk op de afzuigknop. In dit geval wordt het gesmolten soldeer in het inwendige van de afzuiging gezogen. Reinig op deze manier alle poten van de oude microschakeling van het soldeer en verwijder deze van het bord.

Stap 5

Als de microschakeling niet duur is, installeer deze dan op de gebruikelijke manier in het bord. Strip voorzichtig de pootjes van de nieuwe microschakeling. Plaats de nieuwe microschakeling in plaats van de oude in het bord. Breng wat soldeer aan op de verwarmde soldeerbout. Soldeer achtereenvolgens snel en nauwkeurig alle pootjes van de microschakeling.

Stap 6

Als de microschakeling duur is, koop dan een paneel voor zijn grootte in radioproducten. Soldeer het paneel in plaats van de oude microschakeling en plaats de nieuwe microschakeling erin. Als de microschakeling niet werkt, kunt u deze in een radiowinkel omruilen voor een vergelijkbare of het uitgegeven geld teruggeven. Radiowinkels accepteren geen gesoldeerde radio-onderdelen om te ruilen.

Aanbevolen: