Hoe Een Computerprocessor Te Overklokken?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Computerprocessor Te Overklokken?
Hoe Een Computerprocessor Te Overklokken?

Video: Hoe Een Computerprocessor Te Overklokken?

Video: Hoe Een Computerprocessor Te Overklokken?
Video: How to overclock your CPU?! || Easy Method 2021 || WORKS ON ALL CPU** || 2024, Mei
Anonim

Als een computer niet wordt gebruikt als een "schrijfmachine", zal er tijdens zijn werking onvermijdelijk een moment komen waarop de rekenkracht van zijn processor niet langer voldoende is om de taken uit te voeren die door de gebruiker zijn ingesteld. Natuurlijk kan de "steen" eenvoudig worden vervangen, maar deze procedure vereist financiële investeringen. Het overklokken van de processor kan in dit geval de "levensduur" van het systeem aanzienlijk verlengen, waardoor u veel geld kunt besparen.

Hoe een computerprocessor te overklokken?
Hoe een computerprocessor te overklokken?

Noodzakelijk

Windows-computer

instructies:

Stap 1

Zorg er allereerst voor dat de koelsysteemkoelers van uw computer efficiënt genoeg zijn om een overgeklokte processor te "weerstaan". Er moet aan worden herinnerd dat tijdens overklokken de temperatuur niet alleen van de "steen", maar ook van de RAM-chips stijgt, evenals enkele elementen van het moederbord, met name het voedingscircuit. Als de efficiëntie van het koelsysteem onvoldoende is, is het overklokken van de processor categorisch gecontra-indiceerd, omdat dit kan leiden tot het uitvallen van de computer. Gebruik een willekeurig testprogramma, bijvoorbeeld Aida 64, om de temperatuur van de "steen" onder belasting te achterhalen.

Stap 2

Als de "thermische" parameters normaal zijn, kun je beginnen met overklokken. Ga hiervoor naar het BIOS-configuratiescherm van het moederbord. Om dit te doen, drukt u op de BIOS Enter-toets op uw toetsenbord terwijl u uw computer opstart. Meestal is dit F2 of F10. De computer zal u zelf "vertellen" op welke toets u moet drukken. Deze informatie verschijnt direct na de start op het scherm.

Stap 3

Zoek in de BIOS-instellingen het tabblad met de processorinstellingen. Het kan anders worden genoemd, maar in de meeste gevallen bevat de naam de afkorting CPU. Zoek in het geopende tabblad de regel met de huidige systeembusfrequentie van de processor. Gewoonlijk staat deze parameter standaard in de AUTO-status, dat wil zeggen dat hij automatisch wordt ingesteld in overeenstemming met de nominale processorfrequentie. Wijzig deze parameter in "handmatige bediening" (verwijder het vinkje naast het woord AUTO).

Stap 4

Verhoog de frequentie van de systeembus tot de vereiste waarde en zorg ervoor dat u deze niet vergeet. Als u de door de processor toegestane frequentielimiet overschrijdt, start de computer niet. Zet in dit geval de BIOS-instellingen terug naar de fabrieksinstellingen met behulp van een speciale jumper op het moederbord en probeer het opnieuw op een lagere frequentie.

Aanbevolen: