Verteller Uitschakelen

Inhoudsopgave:

Verteller Uitschakelen
Verteller Uitschakelen

Video: Verteller Uitschakelen

Video: Verteller Uitschakelen
Video: Verteller in- en uitschakelen op Windows® 8.1 2024, Mei
Anonim

Het besturingssysteem van de Windows-familie wordt al enkele jaren geleverd, samen met een behoorlijke set standaardprogramma's, bijvoorbeeld MS Paint, Tweak UI, Calc, enz. Bijna elk programma kan worden uitgeschakeld, en Narrator is daarop geen uitzondering.

Verteller uitschakelen
Verteller uitschakelen

instructies:

Stap 1

Naast de bovengenoemde programma's in Windows-systemen zijn er programma's die de rol van extra assistenten spelen, bijvoorbeeld "Verteller". Het is zijn taak om de tekst voor te lezen die op het scherm wordt weergegeven of door u via het klembord naar het programma wordt gedownload.

Stap 2

Om dit hulpprogramma volledig uit te schakelen, moet u het uitvoeren, d.w.z. op het scherm weergeven, omdat het programma draait op de achtergrond. In besturingssystemen van versies Windows Seven en Windows Vista moet u op het menu "Start" klikken en de opdracht "Verteller" in de onderste regel van de zoekopdracht invoeren. Selecteer in de zoekresultaten "Verteller" of druk op de Enter-toets.

Stap 3

Selecteer in het geopende venster het item "Controleer de lancering van Verteller bij inloggen" en schakel de items "Verteller inschakelen" en "Audiobeschrijving inschakelen" uit. Om de wijzigingen op te slaan, klikt u op de knop "Toepassen".

Stap 4

Voor oudere besturingssystemen kan deze actie worden uitgevoerd via het menu Start. Ga hiervoor naar de sectie "Standaardprogramma's". Zoek in de lijst Toegankelijkheid Toegankelijkheidscentrum en start het. Ga in het venster dat verschijnt naar het blok "Een computer zonder scherm gebruiken" en schakel het item "Verteller inschakelen" uit.

Stap 5

Nadat u uw computer opnieuw hebt opgestart, zou u kunnen zien dat Verteller niet meer wordt gestart. Om dit te controleren, start u de toepassing Taakbeheer en gaat u naar het tabblad Processen. Als dit proces nog steeds actief is, staat het daarom in de opstartlijst.

Stap 6

Druk op de sneltoets Win + R en voer de opdracht msconfig in het lege veld in. Klik op OK om de applet Systeeminstellingen te starten. Ga naar het tabblad Opstarten en schakel de optie Verteller-app uit. Om de resultaten op te slaan en het huidige venster te sluiten, klikt u op de knoppen "Toepassen" en "Herstart".

Aanbevolen: