Verteller Verwijderen

Inhoudsopgave:

Verteller Verwijderen
Verteller Verwijderen

Video: Verteller Verwijderen

Video: Verteller Verwijderen
Video: Verwijder ongewenst haar voor een gladde huid 2024, Mei
Anonim

Verteller is een hulpprogramma dat de tekst op het computerscherm hardop kan voorlezen en de gebeurtenissen in het systeem kan beschrijven, fouten kan melden die in het werk zijn opgetreden. Deze functies maken het mogelijk om computers zonder monitor te gebruiken. Gebruik het overeenkomstige Windows-menu-item om de omroeper in of uit te schakelen.

Verteller verwijderen
Verteller verwijderen

instructies:

Stap 1

Na installatie van Narrator wordt het programma geïntegreerd in de opstartlijst van het systeem. Het wordt dus automatisch geladen wanneer de computer opstart, wat het gebruik ervan kan verstoren. Om een programma te verwijderen, moet u het uit de opstartlijst verwijderen en via het configuratiescherm uitschakelen.

Stap 2

Ga naar Startmenu - Alle programma's. Selecteer in de lijst die verschijnt de sectie "Standaard" - "Toegankelijkheid". Selecteer in de lijst met hulpprogramma's de regel "Toegankelijkheidscentrum".

Stap 3

Gebruik het gedeelte "Een computer zonder monitor gebruiken", schakel het selectievakje "Verteller inschakelen" uit en pas de wijzigingen toe. U hebt het programma dus uitgeschakeld en uit de opstartlijst verwijderd.

Stap 4

U kunt er ook voor kiezen Verteller niet volledig uit te schakelen, maar slechts enkele van zijn functies uit te schakelen. Ga naar het programmavenster ("Start" - "Alle programma's" - "Accessoires" - "Toegankelijkheid" - "Verteller") en configureer de gewenste opties. Dus op het tabblad "Spraak" kunt u het timbre en de toon van de stem aanpassen, evenals de snelheid van het lezen van de elementen.

Stap 5

In de lijst met geluiden kunt u hints van bedieningselementen, getypte tekens en woorden uitschakelen en het volume aanpassen voor leesopties bij het starten van andere toepassingen. In hetzelfde venster kunt u de luidsprekerfuncties in- of uitschakelen via de bijbehorende menuschuifregelaar.

Stap 6

Windows-tablets hebben ook Verteller-functionaliteit. Om het te gebruiken, klikt u op de middelste knop met het Windows-logo en vervolgens op de knop Volume omhoog op het apparaat. In het menu dat verschijnt, kunt u de bijbehorende instellingen wijzigen en de toepassing in- of uitschakelen.

Aanbevolen: