Scripts Leren Schrijven

Inhoudsopgave:

Scripts Leren Schrijven
Scripts Leren Schrijven

Video: Scripts Leren Schrijven

Video: Scripts Leren Schrijven
Video: Een script schrijven 2024, Mei
Anonim

Scripts worden vaak aangetroffen door Linux-systeembeheerders. Een script is een configuratie van parameters en gespecificeerde acties. Iedereen kan scripts leren schrijven. Om dit te doen, moet u de relevante tijdschriften, boeken lezen, informatie op internet bekijken.

Scripts leren schrijven write
Scripts leren schrijven write

Noodzakelijk

Persoonlijke computer

instructies:

Stap 1

Scripts zijn bestanden met de extensie ". SEC". U kunt ze zelfs openen en lezen, ze maken in het Kladblok-programma. Alleen om deze extensie op te slaan, moet u de Unicode-codering instellen. Om te leren hoe u scripts schrijft, moet u vertrouwd raken met commando's en structuren begrijpen. Om te schrijven, moet u Kladblok openen. Druk op Insert + 0 om de Script Manager te starten. Druk vervolgens op de knop met de letter "S". Klik vervolgens op de knop "Enter". Hiermee wordt het bestand "notepad.jss" geopend. Om te beginnen met het maken van een script, drukt u op "Ctrl + E". Begin nu met het schrijven van elk script dat begint met de header zelf. Het vertegenwoordigt informatie. Opmerkingen worden aangegeven door twee schuine lijnen. Schrijf in de koptekst korte informatie over het script zelf. Vergeet niet het tijdstip van schrijven, versie, aan te geven. Schrijf vervolgens aan het einde van de kop het commando "SAY" en het commando "MSG". Denk eraan om te pauzeren na elke opdracht die u uitvoert. Beëindig het script met de opdracht "EXIT".

Stap 2

Elk script begint met een trefwoord. Het kan zelfs het woord "Script" zelf zijn. Schrijf daarna een naam, die uit meerdere woorden kan bestaan. Ze moeten worden gecombineerd en de acties van dit script beschrijven. Zet deze woorden in hoofdletters. Schrijf achter de naam de declaratie van alle lokale variabelen en neem vervolgens functies en rekenkundige bewerkingen op in het script. Zij controleren ook het script. Het kan worden gekoppeld aan een sleutel. Dan begint het met een hoofdletter.

Stap 3

Download PHP Expert Editor om scripts te schrijven. Maak de instellingen om te werken. Ga naar "Opties", selecteer daar het tabblad "Bewerkeropties". Ga vervolgens naar "Run & Debug" en "Script Interpreters" Er wordt een venster geopend waarin u het pad naar PHP en PHP5 en Perl specificeert. U voert het script uit met de knop "F10".

Aanbevolen: