Lettertypen Leren Schrijven

Inhoudsopgave:

Lettertypen Leren Schrijven
Lettertypen Leren Schrijven

Video: Lettertypen Leren Schrijven

Video: Lettertypen Leren Schrijven
Video: HANDLETTEREN voor beginners 2024, Mei
Anonim

Met behulp van software voor het maken van lettertypen hebben computergebruikers de mogelijkheid om hun eigen tekensets te maken die aan hun eisen voldoen bij het werken en bewerken van documenten en afbeeldingen in grafische editors.

Lettertypen leren schrijven
Lettertypen leren schrijven

Noodzakelijk

  • - A4-blad;
  • - zwarte gelpen;
  • - scanner.

instructies:

Stap 1

Neem een vel A4-papier zonder markeringen en schrijf het hele alfabet in kleine letters en hoofdletters achtereenvolgens op met een zwarte gelpen. Noteer ook alle cijfers van 0 tot 9 en de tekens die u wilt gebruiken bij het schrijven van documenten in uw Windows-lettertype. Probeer alle tekens op één pagina te houden.

Stap 2

Als u klaar bent met de tekenprocedure, scant u de resulterende lijst met een scanner. Plaats hiervoor een vel in het apparaat en open de scansoftware die samen met de stuurprogramma's voor uw printer is geïnstalleerd. U kunt elke modus kiezen om de afbeelding op te slaan, maar om een hogere kwaliteit van het lettertype te bereiken, is het raadzaam om een resolutie van minimaal 300 dpi te selecteren.

Stap 3

Download Font Creator van de officiële website van de softwareontwikkelaar. Installeer het door het installatieprogramma uit te voeren en alle stappen in het venster te doorlopen.

Stap 4

Start de applicatie met behulp van het gemaakte pictogram op het bureaublad of het menu Start. Roep de optie Bestand - Nieuw aan om een nieuw lettertypebestand te maken.

Stap 5

Voer een naam in voor uw nieuwe lettertype in het veld Lettertypefamilienaam van de sectie die verschijnt. Verlaat in het gedeelte Tekenset de Unicode-optie en klik op "OK". Specificeer het pad naar de resulterende gescande afbeelding met uw letters. Selecteer de letter "A" en kopieer deze naar het tweede venster van het Caption-programma: F. U kunt deze selecteren met de linkermuisknop of kopiëren met de sneltoetsen Ctrl en C.

Stap 6

Verplaats de rode lijnen en rangschik ze zo dat de letter zo gelijkmatig mogelijk in de selectie komt. Voeg andere letters op dezelfde manier in volgens de Latijnse toetsenbordindeling. Als u bijvoorbeeld de letter "C" wilt importeren, moet u de sectie gebruiken die verantwoordelijk is voor de D-knop, en om "B" in te voegen, gaat u naar de kommacel van het scherm.

Stap 7

Nadat u alle letters hebt ingevoegd, bekijkt u het resulterende lettertype door op de F5-knop te drukken of door het gedeelte Lettertype - Test te selecteren. Sla de ontvangen wijzigingen op met Bestand - Opslaan, voer vervolgens het resulterende bestand uit om het in het systeem te installeren en plaats het in de map Fonts van de Windows-map.

Stap 8

Om een lettertype te gebruiken, gaat u naar een teksteditor en selecteert u in de lijst met lettertypen het item met uw naam. Lettertypetekening is voltooid.

Aanbevolen: