Monitorinstellingen Wijzigen Change

Inhoudsopgave:

Monitorinstellingen Wijzigen Change
Monitorinstellingen Wijzigen Change

Video: Monitorinstellingen Wijzigen Change

Video: Monitorinstellingen Wijzigen Change
Video: Windows 10 Settings System Display Learn how to tweak your display through this setting 2024, Mei
Anonim

Het comfort van werken op een computer hangt af van de monitorinstellingen. Als de verkeerde instellingen worden geselecteerd, kan dit niet alleen een eeuwig gevoel van irritatie en nervositeit bedreigen, maar ook hoofdpijn, verminderde gezichtsscherpte en misselijkheid. Gebruik de mogelijkheden van het systeem of uw videokaart om de monitorinstellingen te wijzigen.

Monitorinstellingen wijzigen change
Monitorinstellingen wijzigen change

instructies:

Stap 1

Om de grootte van vensters, lettertypen, pictogrammen en het uiterlijk van vensters te wijzigen, opent u het Configuratiescherm vanuit het menu Start. Selecteer onder Uiterlijk en thema's het pictogram Weergave. Of klik met de rechtermuisknop op een willekeurige plaats op het bureaublad die vrij is van bestanden en mappen, in het vervolgkeuzemenu, klik met de linkermuisknop op het item "Eigenschappen". Het dialoogvenster "Eigenschappen: Weergave" wordt geopend.

Stap 2

Het algemene uiterlijk van het bureaublad, het uiterlijk van mappen en het menu Start wordt geconfigureerd op het tabblad Thema's. Onder aan het venster ziet u een visuele weergave van het geselecteerde thema. Gebruik de vervolgkeuzelijst om het gewenste thema te selecteren. Om een aangepast thema te installeren, selecteert u Bladeren en bladert u naar het gewenste thema. Klik op de knop Toepassen.

Stap 3

Pas de grootte van het beeld op de monitor aan op het tabblad "Opties". Gebruik in het gedeelte Schermresolutie de schuifregelaars om een resolutie te selecteren die bij uw ogen past. Klik op de knop "Toepassen", bevestig uw keuze. Stel voor lampmonitoren de vernieuwingsfrequentie van het scherm in (flikkeren van het scherm). Klik hiervoor op het huidige tabblad op de knop "Geavanceerd". Ga in het geopende venster naar het tabblad "Monitor". Vink het vakje "Verberg modi die de monitor niet kan gebruiken" aan. Gebruik de vervolgkeuzelijst om de gewenste frequentie in te stellen. Klik op OK en Toepassen.

Stap 4

Pas het uiterlijk van mappen, de grootte en anti-aliasing van lettertypen aan op het tabblad "Vormgeving" met de knop "Geavanceerd". Stel op het tabblad "Bureaublad" de achtergrond in door deze te selecteren in de vervolgkeuzelijst, of klik op de knop "Bladeren" en geef het pad naar een aangepaste afbeelding op. Stel aangepaste pictogrammen in voor standaardmappen door op "Bureaublad aanpassen" en "Pictogram wijzigen" te klikken.

Stap 5

Open het configuratiescherm van uw grafische kaartinstellingen. Pas de kleur, helderheid en het contrast van de afbeelding aan op het bijbehorende tabblad. U kunt het contrast ook aanpassen met behulp van de systeemopties. Bel via het startmenu het "Configuratiescherm", klik op het pictogram "Toegankelijkheid", in het geopende venster gaat u naar het tabblad "Scherm". Gebruik de knop "Instellingen" en de vervolgkeuzelijst om de combinatie van kleuren en lettertypen in te stellen die prettig zijn voor de ogen. Bevestig uw keuze, sluit het venster.

Aanbevolen: