Monitorinstellingen Aanpassen Adjust

Inhoudsopgave:

Monitorinstellingen Aanpassen Adjust
Monitorinstellingen Aanpassen Adjust

Video: Monitorinstellingen Aanpassen Adjust

Video: Monitorinstellingen Aanpassen Adjust
Video: OSD verstehen: Gaming-Einstellungen am Monitor erklärt am GIGABYTE G27QC 2024, Mei
Anonim

Elke monitor heeft zijn eigen eigenaardigheden in kleur en andere parameters, die eenvoudig aan te passen zijn. Het eindresultaat is heldere en contrasterende kleuren die geschikt zijn voor zowel het kijken van films als het spelen van games.

Monitorinstellingen aanpassen adjust
Monitorinstellingen aanpassen adjust

instructies:

Stap 1

Bij het opzetten maken we gebruik van een schaal die uit meerdere niveaus bestaat. Elk van hen is ontworpen om de juistheid van de instellingen voor bepaalde parameters te controleren. Houd er bij het maken van aanpassingen rekening mee dat de kleuren op de LCD-monitor variëren met de kijkhoeken: wat in een rechte hoek zwart lijkt, kan rood lijken als u er vanaf de zijkant naar kijkt. Kies daarom de kopposities ten opzichte van de monitor, zodat u de testbalk in een rechte hoek kunt zien.

Stap 2

Begin met het correct instellen van het contrast. Plot nummer 1 van deze schaal zal je hierbij helpen. Idealiter zouden de cijfers van 9 tot 0 erop zichtbaar moeten zijn, maar er zijn geen supermonitoren, dus we proberen het maximale uit onze monitor te halen.

Stap 3

Zet de contrastregeling op de hoogste waarde - de cijfers op de lichte achtergrond zullen volledig verdwijnen. Verlaag het contrast terwijl u naar gebied 1 kijkt. Op een gegeven moment moeten er verschillende cijfers (eerst 9, dan 8) verschijnen. Naarmate het contrast afneemt, neemt het aantal cijfers toe, maar het is onwaarschijnlijk dat ze allemaal zichtbaar zijn. Uitgaande van een bepaalde contrastwaarde leidt de verdere afname ervan niet tot een verbetering van de zichtbaarheid van de cijfers. Dit betekent dat deze contrastinstelling optimaal is.

Stap 4

Met andere woorden, de optimale contrastwaarde is de hoogste waarbij we het maximale aantal cijfers in paragraaf 1 zien. Als het contrast van de monitor groter is dan de optimale, dan zullen we minder cijfers zien dan de monitor kan weergeven. Als het contrast niet optimaal is, dan verliezen we zeker het contrast, zonder dat de zichtbaarheid van de cijfers verbetert.

Stap 5

Merk op dat op veel monitoren cijfers zelfs bij de laagste contrastinstellingen niet verschijnen. Het is onrealistisch om dit te repareren zonder speciaal geproduceerde middelen, en je moet in het reine komen met deze kenmerken van monitoren.

Stap 6

Meestal "komen" monitoren uit de fabriek met overschatte helderheidsparameters. Deze instellingen zijn gemaakt voor het kijken van films, maar zijn niet geschikt voor het werken met kleurprogramma's. Ze zijn zelfs niet geschikt voor normaal werk met teksteditors - de ogen worden snel vermoeid, vooral als het werk op een slecht verlichte plaats wordt gedaan. We moeten dit misverstand rechtzetten door een vel wit papier te nemen en dit onder de standaardverlichting te plaatsen waarin u werkt. Open alle programma's waar u een groot wit gebied kunt zien.

Stap 7

Pas de helderheidsregeling op de monitor zo aan dat de helderheid van dit gebied hetzelfde is als die van een vel papier. Plaats tijdens het installatieproces geen vel papier op de monitor, maar laat het in de normale positie liggen. Twijfel er niet aan dat de instellingen correct zijn: het belangrijkste criterium is van jou (en niet van iemands ogen). Als het u desondanks leek dat de helderheid van de monitor en het papier vergelijkbaar zijn, dan is alles normaal. Wees niet ongerust als de helderheidsregelingswaarden aanzienlijk zijn afgenomen. In bepaalde modellen moet het worden teruggebracht tot nul.

Aanbevolen: