Monitorinstellingen Herstellen

Inhoudsopgave:

Monitorinstellingen Herstellen
Monitorinstellingen Herstellen

Video: Monitorinstellingen Herstellen

Video: MSI OPTIX MAG241C monitor settings 2022, November
Anonim

Als gevolg van een systeemfout kan de resolutie van het bureaublad veranderen, worden de snelkoppelingen enorm en is de computer moeilijk om mee te werken. Dit kan gebeuren als gevolg van defecte videokaartstuurprogramma's of onjuiste beeldinstellingen. Er zijn verschillende stappen om uw monitorinstellingen te herstellen.

Monitorinstellingen herstellen
Monitorinstellingen herstellen

Het is nodig

  • - een computer;
  • - beheerdersrechten.

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat de stuurprogramma's voor de videoadapter zijn geïnstalleerd en correct werken. Start "Apparaatbeheer" via het "Configuratiescherm". Zoek het item met betrekking tot de videokaart en controleer of het apparaatmodel correct is en of er uitroeptekens of vraagtekens naast dit item staan. Als soortgelijke symptomen worden waargenomen in het besturingssysteem van een pc, gaat u naar de officiële website van de fabrikant van de videokaart en downloadt u de juiste software voor normaal gebruik.

Stap 2

Voer het hulpprogramma voor beeldaanpassing uit dat met het videostuurprogramma is geïnstalleerd. Voer diagnostiek uit en stel de instellingen in die door het hulpprogramma worden aanbevolen. Als een dergelijk hulpprogramma niet in het systeem aanwezig is, selecteert u handmatig de optimale modus. Klik met de rechtermuisknop op een vrij gedeelte van het bureaublad en selecteer "Schermresolutie". Klik op het opschrift "Aanvullende parameters" en in het venster "Eigenschappen" - op de knop "Lijst met alle modi".

Stap 3

Kies de optimale modus en bevestig je keuze twee keer. Als het beeld vervormd is of de videokaart geen signaal kan geven met deze instellingen, dan keert het scherm na 15 seconden automatisch terug naar de vorige instellingen. Ga naar het menu van de monitor zelf met behulp van de knoppen op de behuizing van het apparaat. Veel monitormodellen geven in de instellingen de optimale schermresolutie aan en bieden de mogelijkheid om kleuren, helderheid en contrast aan te passen.

Stap 4

U kunt de monitorinstellingen op elk moment aanpassen, aangezien het besturingssysteem van uw computer voor dergelijke bewerkingen is ontworpen. Het is ook vermeldenswaard dat sommige instellingen kunnen worden gemaakt met behulp van de standaardtoetsen op de monitor. De locatie is afhankelijk van het type monitor en de fabrikant.

Populair per onderwerp