De Kleur Van Het Menu Start Wijzigen Change

Inhoudsopgave:

De Kleur Van Het Menu Start Wijzigen Change
De Kleur Van Het Menu Start Wijzigen Change

Video: De Kleur Van Het Menu Start Wijzigen Change

Video: De Kleur Van Het Menu Start Wijzigen Change
Video: How to Change the Start menu and Action Center color in Windows 10 2024, Mei
Anonim

In het Microsoft Windows-besturingssysteem kan de gebruiker het uiterlijk van verschillende componenten van de "Desktop" aanpassen aan zijn voorkeuren. U kunt niet alleen het uiterlijk van de pictogrammen, de grootte van de labels, maar ook de kleur van de "Taakbalk" en het "Start"-menu wijzigen. Om een kleurenschema op te zetten dat een lust voor het oog is, moet u een paar stappen nemen.

De kleur van het menu Start wijzigen change
De kleur van het menu Start wijzigen change

instructies:

Stap 1

Alle instellingen die een gebruiker nodig heeft om de kleur van het menu Start, de taakbalk of de venstertitels te wijzigen, bevinden zich in het venster Eigenschappen voor beeldscherm. Dit dialoogvenster kan op verschillende manieren worden opgeroepen. Ten eerste: klik met de rechtermuisknop in een vrije ruimte van het "bureaublad". Selecteer in het vervolgkeuzemenu het item "Eigenschappen" door erop te klikken met de linkermuisknop.

Stap 2

U kunt ook naar het "Configuratiescherm" gaan via het menu "Start". Selecteer in de categorie "Ontwerp en thema's" een van de opdrachten of klik met de linkermuisknop op het pictogram "Weergeven". Als het "Configuratiescherm" een klassieke uitstraling heeft, selecteert u onmiddellijk het gewenste pictogram. U kunt overschakelen van de klassieke weergave naar de categorieweergave en vice versa door op de bijbehorende opdrachtregel in het linkergedeelte van het "Configuratiescherm"-venster te klikken.

Stap 3

Ga in het dialoogvenster "Beeldschermeigenschappen" dat wordt geopend naar het tabblad "Thema's". De kleurverandering van het startmenu vindt plaats wanneer u het bureaubladthema wijzigt. Gebruik het vervolgkeuzemenu in het gedeelte 'Thema' om de gewenste optie te kiezen. Als u een aangepast thema wilt installeren, selecteert u het item "Bladeren" in de vervolgkeuzelijst en geeft u de map op waarin het gewenste thema is opgeslagen.

Stap 4

Ga naar het tabblad "Uiterlijk". Selecteer in het gedeelte "Windows en knoppen" een kleur voor het uiterlijk van geopende mappen, toepassingsvensters, "Taakbalk" en het menu "Start" met behulp van de vervolgkeuzelijst. Sommige sjablonen hebben verschillende kleurenschema's. Gebruik de vervolgkeuzelijst in het gedeelte "Kleurenschema" om ze te bekijken en degene te selecteren die u nodig hebt.

Stap 5

Nadat u uw keuze heeft gemaakt, klikt u op de knop "Toepassen" om de nieuwe instellingen van kracht te laten worden. Sluit het eigenschappenvenster door op de knop OK of het X-pictogram in de rechterbovenhoek van het venster te klikken. Als u van gedachten verandert over het wijzigen van de kleur van de belangrijke componenten, klikt u gewoon op de knop "Annuleren".

Aanbevolen: