De Afspeelsnelheid Van Audio Wijzigen Change

Inhoudsopgave:

De Afspeelsnelheid Van Audio Wijzigen Change
De Afspeelsnelheid Van Audio Wijzigen Change

Video: De Afspeelsnelheid Van Audio Wijzigen Change

Video: De Afspeelsnelheid Van Audio Wijzigen Change
Video: Pioneer's AVH language setup menu 2024, April
Anonim

De noodzaak om de afspeelsnelheid van een audioclip te wijzigen kan in verschillende situaties voorkomen. Je moet het geluid versnellen of vertragen, zowel bij het elimineren van de synchronisatie met de videosequentie als bij het maken van originele tracks. U kunt deze taak uitvoeren met behulp van een audio-editorprogramma dat filters heeft om te werken met de snelheid van het audiofragment.

De afspeelsnelheid van audio wijzigen change
De afspeelsnelheid van audio wijzigen change

Noodzakelijk

  • - Adobe Audition-programma;
  • - geluidsbestand.

instructies:

Stap 1

Laad de audio waarmee u wilt werken in Adobe Audition met behulp van de optie Openen, Open audio van video als u de audiotrack van een videobestand bewerkt of extraheer audio van cd als u een bestand van een cd opent.

Stap 2

Specificeer het gedeelte van het geladen geluid waarvan u de afspeelsnelheid wilt wijzigen. Plaats hiervoor de cursor aan het begin van de passage, houd de linkermuisknop ingedrukt en selecteer een deel van de geluidsgolf. Als u het volledige bestand dat in de audio-editor is geopend, moet wijzigen, hoeft u niets te selecteren.

Stap 3

Om te werken met de snelheid van het afspelen van geluid in Adobe Audition, hebt u filters nodig die zijn verzameld in de groep Tijd / Pitch in het menu Effecten. Als je het geluid met een bepaald percentage moet vertragen of versnellen, doe dat dan met behulp van het Stretch-filter. Met hetzelfde filter kunt u de duur van het geluid voor een bepaalde periode aanpassen. Het instellingenvenster wordt geopend met de optie Uitrekken (proces).

Stap 4

Het venster met standaardfilterinstellingen wordt geopend op het tabblad Constant Stretch. Als je dezelfde snelheidswijziging op de hele passage wilt toepassen, is dit het tabblad dat je nodig hebt. Selecteer een wijzigingsmodus in het veld Uitrekmodus onder aan het tabblad. In de Time Stretch-modus kunt u de snelheid wijzigen terwijl u de toon van het geluid behoudt. De resample-modus verandert de snelheid en toonhoogte.

Stap 5

Pas de geluidsverandering aan. Om dit te doen, kunt u de nieuwe bestandslengte als percentage opgeven door een waarde in het veld Verhouding in te voeren. Het oorspronkelijke tempo van het geluid wordt als honderd procent genomen. Als u het geluid moet versnellen, voert u een waarde in die groter is dan deze waarde. Geef een waarde op die lager is dan honderd procent om het geluid te vertragen.

Stap 6

In sommige gevallen, bijvoorbeeld bij het corrigeren van niet-synchroon tussen audio en video, moet u het audiofragment uitrekken of inkorten tot een bepaalde lengte. Dit kan door een nieuwe geluidsduur in seconden in te voeren in het veld Lengte.

Stap 7

Als u het geluid aan het begin en einde van een fragment anders wilt wijzigen, gaat u naar het tabblad Gliding Stretch en past u de correctie voor verschillende delen van het bestand aan. De beginsnelheid wordt ingesteld in het beginpaneel en de toestand van het geluid aan het einde van het bewerkte fragment wordt bepaald door de instellingen in het eindpaneel.

Stap 8

Luister naar het resultaat van het toepassen van de ingestelde parameters door op de Preview-knop te klikken. Het bewerkte bestand kan worden opgeslagen met behulp van de opties Opslaan als of Kopie opslaan als in het menu Bestand.

Aanbevolen: