De Schermresolutie Instellen

Inhoudsopgave:

De Schermresolutie Instellen
De Schermresolutie Instellen

Video: De Schermresolutie Instellen

Video: De Schermresolutie Instellen
Video: schermresolutie aanpassen 2024, Mei
Anonim

Om comfortabel te kunnen werken, moet het beeld op uw computermonitor voldoende helder en contrastrijk zijn. Tegelijkertijd is het noodzakelijk dat er voldoende ruimte op het bureaublad is voor de nodige snelkoppelingen, en de pictogrammen erop zijn niet te klein, maar niet te groot. Om dit te doen, hoeft u alleen maar enkele beeldparameters aan te passen, allereerst - de grafische schermresolutie.

De schermresolutie instellen
De schermresolutie instellen

instructies:

Stap 1

U kunt de grafische resolutie van de monitor instellen met behulp van het menu met weergave-eigenschappen. Om het in te voeren, klikt u met de rechtermuisknop op een gebied van het bureaublad dat vrij is van pictogrammen. Klik in het geopende contextmenu eenmaal met de linkermuisknop op de regel "Eigenschappen". Er verschijnt een venster met de naam "Eigenschappen: Weergave", in de bovenste regel waarvan u het tabblad "Parameters" moet selecteren.

U kunt op een andere manier naar dit menu gaan - door op de knop "Start" te klikken, ga dan naar het gedeelte met de naam "Configuratiescherm" en de knop "Weergeven".

Stap 2

In het geopende tabblad "Opties" onder de regel "Schermresolutie" ziet u een kleine schuifregelaar. Plaats de cursor erop en stel, zonder de linkermuisknop los te laten, de gewenste schermresolutie in.

Selecteer een standaardresolutie op basis van de diagonaal van uw monitor:

~ voor vijftien-inch - 800 600 punten;

~ voor zeventien-inch - 1.024.768 punten;

~ voor negentien-inch en hoger 1280 1024 punten.

Stap 3

Als u vervolgens de bijschriften voor de pictogrammen of de pictogrammen zelf op het scherm te klein vindt, kunt u een lagere resolutie instellen.

Als u alleen de bijschriften wilt vergroten of verkleinen en de pictogrammen dezelfde grootte wilt laten, gebruikt u het tabblad "Uiterlijk" van het menu "Eigenschappen: Weergave".

Open het tabblad, selecteer en stel de gewenste lettergrootte in.

Aanbevolen: