Een Twisted Pair-kabel Aansluiten Op Een Stopcontact

Inhoudsopgave:

Een Twisted Pair-kabel Aansluiten Op Een Stopcontact
Een Twisted Pair-kabel Aansluiten Op Een Stopcontact

Video: Een Twisted Pair-kabel Aansluiten Op Een Stopcontact

Video: Een Twisted Pair-kabel Aansluiten Op Een Stopcontact
Video: Hoe een UTP of data stopcontact aansluiten? 2024, Mei
Anonim

Twisted pair is een kabel die bestaat uit speciaal getwiste geïsoleerde draden. Het maken van zo'n paar is een vrij veel voorkomende taak bij het maken van verbindingen en netwerken, bijvoorbeeld om een internetverbinding tot stand te brengen. Twisted pair verschilt van een eenvoudige koperdraad doordat de draden erin zijn bedekt met isolatie en met elkaar verweven zijn. Met deze technologie kunt u de gegevensoverdracht aanzienlijk versnellen.

Een twisted pair-kabel aansluiten op een stopcontact
Een twisted pair-kabel aansluiten op een stopcontact

Noodzakelijk

  • - gevlochten getwijnde draad;
  • - aansluiting;
  • - een scherp mes;
  • - krimptang.

instructies:

Stap 1

Voordat u het twisted pair op het stopcontact aansluit, moet u dit correct doen. Hiervoor heb je de kabel zelf, een krimptang en een scherp mes nodig. Gebruik een mes om een deel van de buitenste isolatie van de kabel af te pellen en maak voorzichtig de getwiste paren zelf los. In dit geval moet u de draden niet te veel ontrafelen; het belangrijkste is dat dit voldoende is voor een strakke verbinding met de connector.

Stap 2

Als u een vieraderige kabel heeft, plaatst u de aders in de juiste volgorde. Eerst moet er een oranje-witte draad zijn, dan een wit-blauwe draad en dan een blauwe. Als het aantal aders in de kabel meer dan vier is, moet een vergelijkbare procedure worden toegepast op de extra aders.

Stap 3

Pak de connector en draai deze zodat de sleutel aan de onderkant zit. Sluit nu de draden aan op de contacten in de hierboven beschreven volgorde, waarbij u de contacten van links naar rechts telt. De taak wordt gemakkelijker gemaakt door het transparante lichaam van de connector, zodat u gemakkelijk kunt controleren hoe strak de draden zijn ingestoken. Als de verbinding niet strak genoeg is, kan het elektrisch contact vervolgens worden verbroken.

Stap 4

Gebruik een speciale krimptang om de kabel te krimpen totdat deze op zijn plaats klikt. In dit geval hoeft u niet te hard op het gereedschap te drukken. Het proces van het installeren van een paar vanaf het ene uiteinde van de kabel is voltooid. Doe hetzelfde voor het andere uiteinde van de kabel.

Stap 5

Om een twisted pair-kabel te installeren die is ontworpen om twee computers met elkaar te verbinden, volgt u dezelfde volgorde van stappen, waarbij u omgekeerde krimp gebruikt in plaats van voorwaartse krimp. Zoek naar oranje-witte, groene en wit-rode draden in de kabel. Sluit deze draden in omgekeerde volgorde aan als beschreven in stap 2. Met andere woorden, vervang de oranje en witte draad door wit en blauw, oranje door blauw, enzovoort. Als de kabel meer strengen heeft, kunnen de overige uiteinden naar wens worden aangesloten.

Stap 6

Controleer na het aansluiten hoe strak de draden op de pinnen passen en krimp vervolgens de kabel met een tang. Nu kan het twisted pair worden gebruikt voor het beoogde doel, simpelweg door het aan te sluiten op de juiste connectoren op de computer of op het stopcontact.

Aanbevolen: