Een USB-kabel Aansluiten

Inhoudsopgave:

Een USB-kabel Aansluiten
Een USB-kabel Aansluiten

Video: Een USB-kabel Aansluiten

Video: Een USB-kabel Aansluiten
Video: USB-C: let hier op als je nieuwe kabels koopt 2024, Mei
Anonim

Bijna alle moderne elektronica heeft een ingebouwd USB-kanaal. Hierdoor wordt de benodigde informatie in digitale vorm verzonden. Veel apparaten gebruiken ook USB-stroom, die het opladen vervangt door elektrische stroom uit een stopcontact of batterijen. De verbinding met de USB-poort wordt gemaakt via speciale draden, dus het is belangrijk om te weten hoe u de USB-kabel aansluit.

Een USB-kabel aansluiten
Een USB-kabel aansluiten

Noodzakelijk

USB-aansluiting, eventueel een USB-adapter of USB-verlengkabel

instructies:

Stap 1

Bepaal eerst het type apparaat waarop u de USB-kabel wilt aansluiten. Dit kan een laptop, personal computer, mobiele telefoon, synthesizer, digitale camera of camcorder zijn. Ook andere opties zijn mogelijk, zoals een recorder, voicerecorder, autoradio, externe geluidskaart, e-book, draagbare opnamestudio, etc. Het belangrijkste is dat deze elektronische apparatuur een USB-poort heeft met een externe USB-aansluiting.

Stap 2

De USB-aansluiting ziet eruit als een kleine rechthoekige ingang. In sommige gevallen, vooral bij compacte apparatuur, kan de USB-connector de vorm hebben van een klein trapezium. Op de plastic of rubberen afdekking van de stekker van het snoer bevindt zich een USB-pictogram in de vorm van een vertakte kabel - "drietand" of "tak". Aan de basis van dit boomblokdiagram is een cirkel getekend. Aan het einde van de centrale tak van het pictogram staat een driehoeksfiguur. De zijtakken van de "drietand" eindigen op een andere manier: de ene met een kleine cirkel en de andere met een klein vierkant. De USB-aansluiting is universeel en kan tegelijkertijd de functies van invoer en uitvoer uitvoeren. Vaak worden de woorden "USB" aangegeven naast de connector zelf.

Stap 3

Er zijn twee manieren om de USB-kabel aan te sluiten. De eerste is om de USB-kabel rechtstreeks in de USB-connector te steken. Sluit het snoer gewoon aan op de USB-poort. De eerste aansluitmethode is alleen relevant als de afmetingen van het stopcontact en de stekker overeenkomen. De tweede methode om het snoer aan te sluiten vereist het gebruik van een extra adapter of een verlengsnoer met aan het einde een bestaande adapter. De tweede aansluitmethode wordt gebruikt wanneer de afmetingen van de USB-connector niet overeenkomen met de afmetingen van de draadstekker. Een adapter en verlengsnoer zijn altijd verkrijgbaar bij een elektronicawinkel. Meestal leveren elektronicafabrikanten hun producten compleet met een kant-en-klare USB-kabel van de gewenste maat. Zoek het in de productverpakking.

Aanbevolen: