De Vernieuwingsfrequentie Van Het Scherm Wijzigen

Inhoudsopgave:

De Vernieuwingsfrequentie Van Het Scherm Wijzigen
De Vernieuwingsfrequentie Van Het Scherm Wijzigen

Video: De Vernieuwingsfrequentie Van Het Scherm Wijzigen

Video: De Vernieuwingsfrequentie Van Het Scherm Wijzigen
Video: How to Change Monitor Refresh Rate (hz) in Windows 2024, April
Anonim

Soms is er een onaangenaam flikkerend scherm op de monitor. In sommige gevallen is het meer merkbaar, in andere minder, maar de ogen worden er heel snel moe van en soms veroorzaakt het echte hoofdpijn. Om dit onaangename effect te verwijderen, hoeft u alleen de vernieuwingsfrequentie van het scherm te wijzigen. Bij 85 hertz of meer is dit probleem bijna onzichtbaar.

De vernieuwingsfrequentie van het scherm wijzigen
De vernieuwingsfrequentie van het scherm wijzigen

instructies:

Stap 1

Als uw computer onder Windows XP draait, klikt u met de rechtermuisknop op een vrije ruimte op het bureaublad en klikt u met de linkermuisknop op het menu-item Eigenschappen. In het eigenschappenvenster dat verschijnt, selecteert u met de linkermuisknop het meest rechtse tabblad met het kopje "Parameters".

Klik op de knop Geavanceerd onder aan het venster.

Stap 2

Een ander venster met tabbladen wordt geopend, de titel bevat het opschrift "Eigenschappen: <название монитора="">… ". Als uw regel er als volgt uitziet: "Eigenschappen: Standaardmonitor …" - betekent dit dat u de monitorstuurprogramma's niet hebt geïnstalleerd

Stap 3

Selecteer het tabblad "Monitor" met de linkermuisknop. Op het tabblad "Monitor" ziet u twee gemarkeerde inscripties: "Monitortype" en "Monitorinstellingen", en nog lager is wat u nodig hebt - een vervolgkeuzelijst met mogelijke vernieuwingsfrequenties op uw monitor, waar hoogstwaarschijnlijk een inscriptie "60 Hz" zijn. Beweeg de muisaanwijzer over deze inscriptie, klik met de linkermuisknop en selecteer de laagst mogelijke optie, het kan 75Hz, 85Hz, 100Hz zijn, hoe meer hoe beter.

Stap 4

Wanneer u de gewenste frequentie selecteert, klikt u op de knop "Toepassen" onderaan het scherm. Er verschijnt een venster met de woorden "Wilt u deze instellingen behouden" en de opties "Ja" / "Nee". Als u deze inscriptie ziet, kunt u op "Ja" klikken. Als er iets mis is, en het beeld verdwijnt van het scherm, wacht dan gewoon 20 seconden, het beeld komt terug, en je selecteert gewoon een lagere frequentie, bijvoorbeeld niet 100 Hz, maar 85 Hz.

Stap 5

Als u geen monitorstuurprogramma hebt geïnstalleerd - dit kan worden begrepen door het label "Monitor by default" onder de kop "Monitortype" en de onmogelijkheid om een schermverversingssnelheid hoger dan 60 Hz te selecteren - dan moet u dit stuurprogramma installeren. Klik op de knop Eigenschappen naast het label Standaardmonitor. Er verschijnt een venster met tabbladen, waaruit u het tabblad "Driver" selecteert en vervolgens op de knop "Update" klikt. De "Hardware Update Wizard" verschijnt. Selecteer de middelste antwoordoptie, "Ja, nu en elke keer dat u het apparaat aansluit", en klik op de knop "Volgende", terwijl het internet verbonden moet zijn. Klik in elk nieuw scherm op Volgende en Ja. Wanneer het opschrift "Finish" verschijnt, klikt u erop. Het monitorstuurprogramma is geïnstalleerd.

Stap 6

Klik op de knop Sluiten onder aan het venster. Klik op OK en start uw computer opnieuw op. Herhaal vervolgens stap één tot en met zes. Het flikkeren van het scherm is dus niet merkbaar, alle parameters worden naar behoefte ingesteld, klik op de knop "OK" en nogmaals op "OK" om alle instellingenvensters te sluiten.

Aanbevolen: