Hoe Geknipte Bestanden Te Herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe Geknipte Bestanden Te Herstellen
Hoe Geknipte Bestanden Te Herstellen

Video: Hoe Geknipte Bestanden Te Herstellen

Video: Hoe Geknipte Bestanden Te Herstellen
Video: Vind verloren bestanden terug in Windows (Consumentenbond) 2024, Mei
Anonim

Met het Windows-besturingssysteem kan de gebruiker persoonlijke bestanden beheren die op een pc zijn opgeslagen. In dit geval kan de gebruiker persoonlijke gegevens wijzigen, verwijderen, kopiëren en overdragen. Maar er zijn situaties waarin het bestand al is geknipt, maar nog niet in een andere map is geplakt. In dit geval voorziet het systeem in een bestandsbuffersysteem.

Hoe geknipte bestanden te herstellen
Hoe geknipte bestanden te herstellen

Noodzakelijk

Basis computervaardigheden

instructies:

Stap 1

Zorg er eerst voor dat het bestand inderdaad nog steeds wordt geknipt. Controleer hiervoor de map van de vorige locatie.

Stap 2

Als het bestand er niet is, hebt u het mogelijk al naar een andere map verplaatst. Om het overgedragen bestand te zoeken, roept u het menu "Start" op en selecteert u daar de regel "Zoeken". Voer in het venster dat verschijnt alle informatie in die u weet over het overgedragen bestand (bijvoorbeeld naam, bestandstype of grootte). Nadat u alle vereiste gegevens hebt ingevoerd, klikt u op de knop "Zoeken". Als het bestand naar een andere map is verplaatst, zal de zoekmachine het vinden en de huidige locatie weergeven.

Stap 3

Als een bestand zich in dezelfde map bevindt als voorheen, maar het pictogram wordt weergegeven in een doorschijnende vorm (zoals verborgen bestanden en mappen eruitzien), betekent dit dat het bestand zich nog steeds op het klembord van het besturingssysteem bevindt. Dat wil zeggen, het bestand bevindt zich officieel nog steeds in dezelfde map, maar is klaar om te worden verplaatst. Om zo'n bestand terug te sturen, klikt u in het menu van het hoofdvenster op de knop "Bewerken" en selecteert u in de lijst die verschijnt de regel "Plakken". Daarna zal het systeem u een venster geven waarin u op de hoogte wordt gesteld van een fout bij het verplaatsen (dat de geselecteerde map de bron is voor dit bestand). Klik in dit venster op de knop "OK" en het bestand wordt weer in zijn gebruikelijke vorm weergegeven.

Aanbevolen: