Hoe De Firewall-instellingen Te Controleren

Inhoudsopgave:

Hoe De Firewall-instellingen Te Controleren
Hoe De Firewall-instellingen Te Controleren

Video: Hoe De Firewall-instellingen Te Controleren

Video: Hoe De Firewall-instellingen Te Controleren
Video: Что такое брандмауэр? 2024, Mei
Anonim

De instellingen van de Windows-firewall (firewall) zijn essentieel voor het waarborgen van de veiligheid van uw computer en de gegevens die erop zijn opgeslagen wanneer u op internet en lokale netwerken werkt. De configuratie van de firewall wordt uitgevoerd met behulp van standaard Windows-methoden en vereist geen speciale computerkennis.

Hoe de firewall-instellingen te controleren
Hoe de firewall-instellingen te controleren

instructies:

Stap 1

Klik op de knop "Start" om het hoofdmenu van het systeem te openen en ga naar het item "Configuratiescherm".

Stap 2

Vouw de koppeling Windows Firewall uit en schakel het selectievakje Inschakelen (aanbevolen) op het tabblad Algemeen in om de firewall te starten.

Stap 3

Schakel het selectievakje "Geen uitzonderingen toestaan" in om blokkeringswaarschuwingen te onderdrukken en het maken van een uitzonderingenlijst te voorkomen.

Stap 4

Ga naar het tabblad "Uitzonderingen" en schakel de selectievakjes in in de velden van de applicaties waarvoor u inkomende verbindingen wilt toestaan.

Stap 5

Klik op het tabblad Geavanceerd om de firewall voor een specifieke verbinding uit te schakelen en aanvullende ICMP-filteropties te configureren.

Stap 6

Klik op de knop "Standaard" om de oorspronkelijke firewall-instellingen te herstellen.

Stap 7

Gebruik het automatisch aanmaken van applicatie-uitzonderingen bij het starten van een programma dat wacht op een verbinding met een specifieke poort om toegang te krijgen tot het netwerk.

Stap 8

Klik op de knop Blokkeren in het venster Windows-beveiligingswaarschuwing om de geselecteerde toepassing volledig te blokkeren voor verbinding met het netwerk.

Stap 9

Klik op de knop Deblokkeren om een regel te maken waarmee de geselecteerde toepassing verbinding kan maken met het netwerk.

Stap 10

Klik op de knop "Uitstellen" om de verbinding op dit moment te weigeren.

Stap 11

Keer terug naar het tabblad "Uitzonderingen" en klik op de knop "Programma toevoegen" om een regel te maken die de geselecteerde toepassing toegang geeft tot het netwerk als u van tevoren weet dat dit nodig is.

Stap 12

Klik op de knop Poort toevoegen om een regel te maken om vanaf het netwerk verbinding te maken met de service die op deze poort wordt uitgevoerd.

Stap 13

Klik op de knop Wijzig bereik om het bereik van adressen in te stellen van waaruit verbindingen kunnen worden gemaakt met de opgegeven toepassing of poort.

Stap 14

Klik op het tabblad Geavanceerd en schakel de selectievakjes in de vakjes Netwerkverbinding onder Instellingen netwerkverbinding in om de Firewall-service voor elk ervan in te schakelen.

Aanbevolen: