Een Firewall Controleren

Inhoudsopgave:

Een Firewall Controleren
Een Firewall Controleren

Video: Een Firewall Controleren

Video: Een Firewall Controleren
Video: verwijderen software + firewall status controleren 2024, Mei
Anonim

Een firewall, of firewall, is ontworpen om de werking van programma's op het netwerk te controleren en om het besturingssysteem en gebruikersgegevens te beschermen tegen aanvallen van buitenaf. Er zijn veel programma's met vergelijkbare functies en ze zijn niet altijd effectief. Gebruik het programma 2ip Firewall Tester om de kwaliteit van uw firewall te controleren.

Een firewall controleren
Een firewall controleren

instructies:

Stap 1

Zoek naar een link om het hulpprogramma 2ip Firewall Tester te downloaden. Controleer de gedownloade bestanden met een antivirusprogramma en voer de applicatie uit. In de regel moet het programma op de harde schijf van de computer worden geïnstalleerd. Daarna verschijnt er een snelkoppeling op het bureaublad, waarmee u deze kunt starten.

Stap 2

Het programmavenster is vrij eenvoudig en bevat een berichtregel en twee knoppen Help en Test. Zorg ervoor dat uw computer internettoegang heeft en klik op de knop Test. Het hulpprogramma zal proberen te communiceren met de externe server. Als de verbinding tot stand is gebracht (wat in rode letters wordt weergegeven), is uw firewall niet effectief. Het is ook vermeldenswaard dat de meeste van dergelijke software standaard wordt geïnstalleerd met een Engelstalige interface. Ga naar de programma-instellingen om over te schakelen naar Russisch. Vergeet niet om eventuele wijzigingen in het programma op te slaan.

Stap 3

Als de verbinding niet tot stand kon worden gebracht en het firewallprogramma vroeg om toestemming voor deze verbinding, dan werkt de firewall. Sta een eenmalige verbinding toe. Voor een meer complexe firewallcontrole, hernoemt u het opstartbestand van het 2ip Firewall Tester-hulpprogramma naar de naam van een programma waarvan bekend is dat internettoegang is toegestaan. Bijvoorbeeld Internet Explorer. Om dit te doen, geeft u het hulpprogramma de naam iexplore.exe, voert u het opnieuw uit en klikt u op de knop Test. Als de verbinding tot stand is gebracht, heeft uw firewall een vrij laag beschermingsniveau.

Stap 4

Als de verbinding mislukt, voert uw firewallprogramma zijn functies uit op vijf punten. U kunt veilig op internet surfen, omdat uw pc betrouwbaar is beschermd tegen verschillende bedreigingen. Dergelijke software heeft in de regel flexibele instellingen in het systeem.

Aanbevolen: