Hervulbare Cartridges Navullen

Inhoudsopgave:

Hervulbare Cartridges Navullen
Hervulbare Cartridges Navullen

Video: Hervulbare Cartridges Navullen

Video: Hervulbare Cartridges Navullen
Video: Smart Ink Handleiding Hervulbare Cartridges 2024, Mei
Anonim

Het verschil tussen hervulbare cartridges is dat ze niet alleen bij gespecialiseerde tankstations kunnen worden gevuld, maar ook thuis. De procedure voor het bijvullen van cartridges kan verschillen afhankelijk van het printermodel.

Hervulbare cartridges navullen
Hervulbare cartridges navullen

Noodzakelijk

  • - inkt voor cartridges;
  • - spuit.

instructies:

Stap 1

Als u een HP-printer bezit, moet u de chip van het originele apparaat vervangen om een niet-originele cartridge bij te vullen. Om dit te doen, verwijdert u het kleine bord van het gebruikte product met een mes en plakt u het op de herbruikbare cartridge. Opgemerkt moet worden dat de positie van de gelijmde chip moet overeenkomen met de originele.

Stap 2

Verwijder vervolgens de oranje clip van de hervulbare cartridge. Verwijder ook de dop van de ventilatieopening aan de bovenkant van het apparaat, die is afgedekt met een witte clip. Trek ongeveer 10 ml verf in de spuit en giet de inhoud voorzichtig door het vulgat.

Stap 3

Sluit de vulopening en laat de ontluchtingsplug open. Wacht vervolgens tot alle inkt in de cartridge in het reservoir is gelopen, waarna u de cartridge in de printer kunt installeren.

Stap 4

Epson-printers worden op dezelfde manier bijgevuld. Verwijder vóór de procedure de plug uit de tankvulopening. Laat ook het luchtgat open. Zuig inkt op in een injectiespuit met daarin een naald en laat de naald vervolgens in de patroon zakken tot een diepte van ongeveer 1 cm.

Stap 5

Begin het reservoir langzaam te vullen door de zuiger naar beneden te duwen. Sluit na het tanken de vulopening met de stop terwijl u de ventilatieruimte open laat. U kunt nu doorgaan met het installeren van de cartridge in de printer.

Stap 6

Het bijvullen van cartridges van andere fabrikanten gebeurt op dezelfde manier. Opgemerkt moet worden dat in alle gevallen de ontluchtingsplug open moet blijven. Er komt lucht doorheen, wat de werking van de cartridge bevordert. Als de ventilatie gesloten is, stopt de printer zeer snel met functioneren en kan de printkop beschadigd raken.

Aanbevolen: