Hoe U Erachter Komt Welke Cartridges Geschikt Zijn Voor Uw Printer

Inhoudsopgave:

Hoe U Erachter Komt Welke Cartridges Geschikt Zijn Voor Uw Printer
Hoe U Erachter Komt Welke Cartridges Geschikt Zijn Voor Uw Printer

Video: Hoe U Erachter Komt Welke Cartridges Geschikt Zijn Voor Uw Printer

Video: Hoe U Erachter Komt Welke Cartridges Geschikt Zijn Voor Uw Printer
Video: Canon Edible ink cartridge unboxing and usage 2024, Mei
Anonim

Om erachter te komen welke cartridge in de printer past, moet je de informatie aan het einde van de cartridgedoos in de winkel lezen. Er is een lijst met printernamen die erin passen. Maar eerst moet u het nummer van uw cartridge weten.

kleurencartridges met nummeraanduiding
kleurencartridges met nummeraanduiding

De kwestie van het vervangen van de cartridge vroeg of laat rijst voor elke eigenaar van de printer. De meesten van hen gaan naar de winkel en kennen alleen de naam van hun printer, maar zonder enig idee van de naam en het nummer van de cartridge, en het is deze informatie die de verkoper als eerste vraagt. Hoe zorg je ervoor dat je niet in de war raakt en precies krijgt wat je nodig hebt?

Hoe te kiezen

Bij het kiezen van een cartridge moet u allereerst de instructies voor uw printer en MFP bestuderen. De gebruiksaanwijzing geeft informatie over verbruiksartikelen die met dit model kunnen worden gebruikt. Printerfabrikanten geven aanbevelingen voor de aanschaf van originele cartridges, die een optimale afdrukmodus garanderen en geen risico op schade aan het apparaat. Maar de originele cartridge is duur, het is veel goedkoper om een compatibele cartridge van derden te kopen. En er is nog steeds het risico dat u een gereviseerde of nagemaakte cartridge tegenkomt.

Hoe bepaal je welke cartridge de juiste is?

Als de koper de naam van zijn printer kent, kan hij gemakkelijker navigeren, omdat de doos met de cartridge vaak aangeeft voor welke specifieke printers deze geschikt is. Deze informatie staat meestal op het einde van de verpakking. Wees niet verbaasd dat dezelfde cartridge op verschillende printermodellen kan passen, alleen de printer kan worden aangepast en onder een andere naam worden uitgebracht. Als de koper de naam van de printer niet meer weet, moet hij naar huis terugkeren en het apparaat openen om het nummer op de cartridge te zien staan. Dergelijke informatie is in de regel moeilijk te verwarren met iets anders, het is groot en onmiddellijk "opvallend".

Als de printer in kleur is, hoe meer je het nummer van je cartridge moet weten, want voor elke kleur is er een bepaalde cartridge met een eigen nummer. Om geen tijd te verspillen aan het omgaan met de verkoper, moet u dit van tevoren regelen en naar de winkel gaan met een kant-en-klaar patroonnummer op papier. Als het niet mogelijk is om het cartridgenummer te achterhalen, haast u dan niet en koop dit apparaat om af te drukken, aangezien het niet kan worden geretourneerd. U kunt proberen de informatie die u nodig hebt te zoeken op de officiële website van de fabrikant door naar de printerinformatiepagina in het gedeelte "Verbruiksartikelen en accessoires" te gaan. Soms kan een niet-afdrukkende gevulde cartridge worden hersteld, maar de prijs voor deze service is evenredig met de prijs van een nieuwe cartridge.

Aanbevolen: