Epson-cartridges Resetten

Inhoudsopgave:

Epson-cartridges Resetten
Epson-cartridges Resetten

Video: Epson-cartridges Resetten

Video: Epson-cartridges Resetten
Video: How to Use an Epson Chip Resetter 2024, Mei
Anonim

Het op nul zetten van de cartridge is een noodzakelijke handeling voor het verder bijvullen ervan. Alle moderne printercartridges hebben een speciale chip die deze programmeert voor eenmalig gebruik.

Epson-cartridges resetten
Epson-cartridges resetten

Het is nodig

programmeur

instructies:

Stap 1

Zoek een speciale kit voor het bijvullen van Epson-cartridges in computerwinkels in uw stad. Deze set bevat inkt of toner en een speciaal apparaat om chips op nul te zetten - een programmeur.

Stap 2

Haal de cartridge uit de printer en open de instructies voor de programmer. Lees het aandachtig door. Houd er rekening mee dat de volgorde van de stappen afhankelijk is van het model van uw cartridge, dus zelfs als u eerder andere Epson-cartridges op nul hebt gezet, kan in dit geval een geheel andere procedure van toepassing zijn.

Stap 3

Volg de instructies in de instructies om de cartridge-chip op nul te zetten. Giet er toner in na het reinigen van de container en andere interne onderdelen met een tissue. Als u dit niet doet, zal de afdrukkwaliteit eronder lijden en zullen er strepen, strepen, enz. op uw documenten verschijnen.

Stap 4

Probeer ook een andere versie van de Epson-navulkit, die toner (of inkt voor inkjetprinters) en een vervangende chip bevat. De kit bevat ook gedetailleerde instructies voor het vervangen van de chipset door een nieuwe, volg deze zorgvuldig. Aangezien dit een vrij complexe handeling is, kunt u deze het beste uitvoeren in aanwezigheid van iemand die bekend is met het onderhoud van kopieerapparaten. Plaats na het vervangen van de chipset toner in de cartridge, maak een testafdruk van het document.

Stap 5

Als je radiotechnische vaardigheden hebt, monteer dan de programmer zelf. Om dit te doen, kunt u de informatie van deze portal https://resetters.ru/index.php?showtopic=546 gebruiken. Als u niet zeker weet of u de chipset zelf kunt resetten, neem dan contact op met de specialisten van het servicecentrum. Beschadigde of onjuist op nul gestelde cartridges zullen de printer beschadigen. Als u opnieuw gevulde cartridges gebruikt, vervalt ook uw printergarantie.

Aanbevolen: