Cartridges Bijvullen

Inhoudsopgave:

Cartridges Bijvullen
Cartridges Bijvullen

Video: Cartridges Bijvullen

Video: Cartridges Bijvullen
Video: Ink cartridge refill instructions for the Hp Black 304 304xl 301 302 303 305 667 and XL versions 2024, Mei
Anonim

Een cartridge is een onderdeel van een afdrukapparaat (kopieerapparaat, MFP, printer) dat inkt/toner bevat. De printcartridges zijn ontworpen voor verschillende paginatellingen voor verschillende printers. Je kunt hem ook thuis tanken.

Cartridges bijvullen
Cartridges bijvullen

Het is nodig

  • - patroon;
  • - toner.

instructies:

Stap 1

Vul een Canon-cartridge bij. Als u een type BC-20 heeft, kan deze worden bijgetankt via de ontluchting aan de zijkant. Vouw het een beetje uit, steek er een naald in, pomp inkt in de cartridge. Je moet dit gat niet lijmen.

Stap 2

Om een BC-21-patroon te vullen, sluit u de uitlaatopeningen af met plakband en verwijdert u voorzichtig de bovenklep. Er zijn vulgaten onder het deksel, pomp er inkt in, dompel hiervoor de naald onder in het midden van de cartridge. Plaats het deksel terug en wikkel het met tape. Gebruik een andere methode om cartridges bij te vullen, aan de onderkant van elk van hen bevindt zich een membraan. Druppel er langzaam inkt op, het wordt geabsorbeerd.

Stap 3

Vul de HP LaserJet-cartridge bij met statische toner. Verwijder de veer die de cartridgehelften bij elkaar houdt. Gebruik hiervoor een pincet. Draai de twee schroeven op het deksel los, verwijder het deksel en haal de trommel eruit. Veeg het af met een zachte, droge doek, wikkel het in een doek en verberg het op een donkere plaats terwijl u de HP-cartridge bijvult.

Stap 4

Pak de as bij de metalen as vast en veeg met een doek om verbrande toner te verwijderen. Zet het opzij. Duw de pinnen naar buiten. Haal ze eruit en leg ze opzij. Draai de twee bouten los waarmee het reinigingsblad is bevestigd. Doe het af. Leeg de afvaltoner. Installeer de as. Verwijder het deksel tegenover de tandwielen. Giet toner door het gaatje, maak geen plotselinge bewegingen.

Stap 5

Houd er rekening mee dat het bijvullen van toner vergelijkbaar is met het vullen van een glas met champagne, warm en geschud. Ondersteun de magnetische rol om te voorkomen dat er toner uitloopt. Sluit de trechter met een stop, plaats het deksel erop. Draai de schroef vast. Verbind de helften, steek de pinnen erin. Plaats de trommel. Breng een dunne laag toner aan op de roller. Plaats het deksel en plaats de twee bouten en de veer terug. Gebruik de artikelen op de website kartrige.com.ua om andere soorten cartridges bij te tanken.

Aanbevolen: