Navulbare Cartridges Installeren

Inhoudsopgave:

Navulbare Cartridges Installeren
Navulbare Cartridges Installeren
Anonim

Nu zijn computers en randapparatuur zo gewoon in het dagelijks leven dat we ons niet langer kunnen voorstellen veel taken uit te voeren zonder hun deelname. Ongetwijfeld is het probleem van verbruiksartikelen in de printer behoorlijk urgent, omdat de werking van het apparaat vaak een dringende uitvoering vereist. Als u vaak met uw printer werkt, is het handig om te leren hoe u hervulbare cartridges installeert. Helaas is er geen universele instructie, u zult zich in ieder geval ook moeten laten leiden door de voorwaarden van de kenmerken van uw specifieke model.

Navulbare cartridges installeren
Navulbare cartridges installeren

Noodzakelijk

  • - schroevendraaier;
  • - briefpapier mes;
  • - spuit met een naald;
  • - soldeerbout.

instructies:

Stap 1

Gebruik een mes of een ander scherp, plat voorwerp om de chip uit de originele cartridge te verwijderen. Knip voorzichtig de twee stickers af die de chip vasthouden en verwijder deze. Installeer vervolgens nog een navulbare cartridge in de stoel en vul deze daar al bij.

Stap 2

Gebruik een soldeerbout of een verwarmde schroevendraaier om de chip op de cartridge te bevestigen door de plastic houders te solderen.

Stap 3

Plaats de patroon op het navulkussen, open het navulcompartiment en gebruik een spuit om het met inkt te vullen. In dit geval is het beter om een spuit met een naald te gebruiken, omdat u zonder deze het risico loopt het resultaat van het werk te bederven met overmatige druk, waardoor een vacuüm ontstaat. Kantel de cartridge terwijl deze wordt gevuld, zodat de inkt gelijkmatig in de spons wordt opgenomen. Vul het nooit volledig, beperk het tot 80-90%.

Stap 4

Voordat u de cartridges in de printer installeert, verwijdert u de beschermende stickers van de cartridges om de openingen voor luchtdoorgang vrij te maken.

Stap 5

Nadat u de opnieuw gevulde cartridges hebt geïnstalleerd, voert u een paar testruns van het vel uit. Het wordt ook aanbevolen om de printkop te reinigen met behulp van het printerstuurprogramma. Omdat de chips zijn herschikt ten opzichte van de originele cartridges, worden de inktniveaus verlaagd door de gebruikelijke rekenkundige berekening. Misschien geeft het systeem u berichten over een lege inkttank, over een verslechtering van de afdrukkwaliteit - het hangt allemaal af van het model, klik gewoon op de knop "Ja" in het dialoogvenster.

Stap 6

Vergeet niet om de inktcartridges regelmatig en tijdig bij te vullen om de conditie van de printkop te behouden, aangezien deze de neiging hebben uit te drogen. Bij het installeren van hervulbare cartridges wordt uitgegaan van een uitgeschakelde voorraadmeter eronder, dus los deze kant van het probleem van tevoren op.

Aanbevolen: