Een Voeding Opnieuw Maken?

Inhoudsopgave:

Een Voeding Opnieuw Maken?
Een Voeding Opnieuw Maken?

Video: Een Voeding Opnieuw Maken?

Video: Een Voeding Opnieuw Maken?
Video: Voeding en dieet bij chronische nierschade 2024, April
Anonim

Een niet-werkende computervoeding kan worden omgebouwd voor gebruik in andere ontwerpen. Een voorbeeld is het ombouwen van het apparaat naar een apparaat dat u mee kunt nemen op reis om uw transceivers van stroom te voorzien.

Een voeding opnieuw maken?
Een voeding opnieuw maken?

Noodzakelijk

krachtbron

instructies:

Stap 1

Demonteer de behuizing van de voeding, zet de ventilator uit. Soldeer vervolgens de draad van het bord die naar de aansluiting op de behuizing gaat. Verwijder vervolgens de 110/220V schakelaar, soldeer de draden eruit. Haal het bord uit de behuizing. Soldeer een stekker met een snoer aan de pads van het bord. Zorg ervoor dat het bord uit de behuizing komt. Plaats het op een diëlektrisch oppervlak.

Stap 2

Zoek weerstand R66, die van pin 1 van MC SG6105 komt, soldeer een weerstand van 330 Ohm op de tweede pin van de behuizing. Hiermee simuleert u een constant ingedrukte knop die is ontworpen om de computer in te schakelen om de PSU opnieuw te maken voor andere behoeften.

Stap 3

Sluit de lading aan. Gebruik hiervoor een 12V gloeilamp aan de uitgang van het toestel, zet deze aan. Gebruik het om de functionaliteit van het apparaat te controleren. Controleer vervolgens de spanning op de lamp met een tester. Koppel het apparaat los van het netwerk, knip het spoor door dat van de SQ6105-pin gaat, sluit het aan op pin 20 met een jumper of weerstand. Gebruik weerstanden met een minimaal wattage van 0,15 W of minder. Steek de stekker in het stopcontact - het lampje moet gaan branden.

Stap 4

Haal de stekker van het apparaat uit het stopcontact, knip het spoor bij pin 2 door en soldeer twee weerstanden van pin 2 aan de behuizing, evenals 1,5 kΩ aan de twintigste pin. Sluit het apparaat aan op het netwerk; als het niet wordt ingeschakeld, selecteert u de weerstanden nauwkeuriger. Bij de uitgang zou je 2 +3, 3V moeten krijgen. Koppel het apparaat los, soldeer onnodige onderdelen los. Gebruik dit diagram om het blok te herwerken

Stap 5

Vervang elementen C20, C21 door 1500 uF voor 16 volt. Schroef alle diode-assemblages die u hebt verwijderd op de radiator. Verbind alle anodes met een dikke rode draad. Sluit de kathodes aan op pin 8 en pin 9. Soldeer de extra draden van het bord. Laat alle rode draden zitten, draai ze in één draad, neem hetzelfde aantal zwarte draden. Sluit een gloeilamp aan op de uitgang van het apparaat en schakel deze in. Meet de spanning erover, stel VR1 in op de gewenste waarde.

Aanbevolen: