Waarom De Schijf Niet Start Als Deze Vanaf Een Andere Computer Is Gestart?

Inhoudsopgave:

Waarom De Schijf Niet Start Als Deze Vanaf Een Andere Computer Is Gestart?
Waarom De Schijf Niet Start Als Deze Vanaf Een Andere Computer Is Gestart?

Video: Waarom De Schijf Niet Start Als Deze Vanaf Een Andere Computer Is Gestart?

Video: Waarom De Schijf Niet Start Als Deze Vanaf Een Andere Computer Is Gestart?
Video: Computer start niet op – No Boot 2024, April
Anonim

Soms kunnen gebruikers een nogal vervelend probleem tegenkomen, namelijk dat de computer geen schijf leest die op een andere pc werkte.

Waarom de schijf niet start als deze vanaf een andere computer is gestart?
Waarom de schijf niet start als deze vanaf een andere computer is gestart?

De drive leest de schijf niet

Als u dit probleem tegenkomt, is het probleem hoogstwaarschijnlijk een storing van het optische schijfstation dat u gebruikt. U plaatst bijvoorbeeld een cd in het station en het draait het gewoon op, maar er verschijnt niets op het scherm. Er zijn verschillende veelvoorkomende redenen waarom dit kan gebeuren. Hoogstwaarschijnlijk is de schijf gewoon in verval geraakt en is het tijd om hem te vervangen. Gelukkig zal zo'n vervanging niet veel "in de zak" raken en zal het vinden van een geschikt apparaat niet moeilijk zijn. U hoeft uw schijf natuurlijk niet van tevoren af te schrijven. Eerst moet je het probleem begrijpen.

Probleemoplossen

Als een gebruiker bijvoorbeeld virtuele schijfbeheerders gebruikt, is dit hoogstwaarschijnlijk het probleem. Heel vaak gebeurt het dat dergelijke programma's in conflict komen met het optische schijfstation en als gevolg daarvan weigert het te werken. Soms maken gebruikers te veel virtuele schijven, maar weten ze niet hoe ze deze correct moeten verwijderen en kunnen ze per ongeluk de schijf zelf van het systeem verwijderen.

Bovendien kunt u de stuurprogramma's vanaf het diskettestation controleren. Om ze te vinden, moet u het menu "Start" openen en naar het "Configuratiescherm" gaan, waar u "Systeem" selecteert. Hier verschijnt een vrij uitgebreide lijst met parameters, waaronder u "Hardware" moet zoeken en selecteren en vervolgens in het menu aan de linkerkant "Apparaatbeheer". Zoek in het venster dat verschijnt het item "IDE ATA / ATAPI-controllers". Hier, met de rechtermuisknop en de knop "Verwijderen", elimineer je absoluut alles. Start daarna uw computer opnieuw op en het zou in orde moeten zijn.

Soms ligt het probleem bij de lintkabel die is aangesloten op het moederbord en de schijf. Om de bruikbaarheid te controleren, moet u een nieuwe kopen in een computerwinkel (gelukkig kost het ongeveer 200-400 roebel) en geïnstalleerd in plaats van de oude. Opgemerkt moet worden dat wanneer u een nieuwe kabel installeert, u de connectoren zorgvuldig moet inspecteren voor aansluiting en ervoor moet zorgen dat deze blijft staan waar deze nodig is. Anders kunt u niet alleen de gekochte kabel, maar ook de schijf zelf in de vuilnisgoot gooien, omdat deze gewoon doorbrandt.

Als geen van deze methoden werkt en de drive nog steeds geen werkende cd leest, betekent dit dat de levensduur is verstreken en dat u een nieuwe moet kopen. In de meeste gevallen gaat het bord van de schijf kapot of brandt het gewoon vanzelf door.

Aanbevolen: