Een Map Verwijderen Als Deze Niet Is Verwijderd

Inhoudsopgave:

Een Map Verwijderen Als Deze Niet Is Verwijderd
Een Map Verwijderen Als Deze Niet Is Verwijderd

Video: Een Map Verwijderen Als Deze Niet Is Verwijderd

Video: How to Delete Undeletable Files u0026 Folders in Windows 10 or 8 or 7 (No Software) 2022, December
Anonim

Waarschijnlijk bent u tijdens het werken met een computer herhaaldelijk de onmogelijkheid tegengekomen om bepaalde mappen en bestanden te verwijderen. Wanneer het systeem probeert een map te verwijderen, beweert het dat het door een ander programma wordt gebruikt en niet kan worden verwijderd. Hoe om te gaan met deze situatie en onnodige inhoud te verwijderen?

Een map verwijderen als deze niet is verwijderd
Een map verwijderen als deze niet is verwijderd

instructies:

Stap 1

Start eerst uw computer opnieuw op - het is mogelijk dat de map daadwerkelijk bezet was door een proces en een herstart zal dit probleem oplossen.

Controleer ook of een programma waarmee u werkt en dat actief is, in deze map is geïnstalleerd en controleer of er gegevenscodering is in de eigenschappen van de map. De map mag ook niet de naam van de systeemmap dragen.

Stap 2

Vergeet niet een routinematige virusscan uit te voeren - sommige virussen blokkeren mappen en bestanden en beschermen ze tegen verwijdering.

Stap 3

Als alle bovenstaande stappen niet succesvol zijn, opent u de map met het bestand dat niet wordt verwijderd. Ga naar de mapeigenschappen in het gedeelte "Service" en open het tabblad "Bekijken". Controleer of er een vinkje staat naast Eenvoudig delen van bestanden gebruiken. Als het daar is, schakelt u het uit, klikt u op OK en sluit u de eigenschappen. Klik daarna met de rechtermuisknop op het bestand en roep de eigenschappen aan. Open op het tabblad "Beveiliging" "Geavanceerd" en schakel alle selectievakjes uit voor lezen en uitvoeren. Probeer nu het vergrendelde bestand te verwijderen.

Stap 4

Een goede Total Commander-verkenner die vergrendelde bestanden en mappen weergeeft, kan u ook helpen. Als u een versleuteld bestand vindt, drukt u op Ctrl + Alt + Delete en kijkt u in de processen of er iets is dat overeenkomt met de naam van het vergrendelde bestand. Als het proces wordt gevonden, stopt u het en verwijdert u het bestand.

Stap 5

Als al deze methoden tot niets hebben geleid, gebruik dan de laatste en meest betrouwbare manier om mappen en bestanden te verwijderen - download en installeer het Unlocker-programma. Met dit programma kunt u zelfs vergrendelde bestanden en mappen verwijderen, ze hernoemen, verplaatsen en andere bewerkingen uitvoeren. Nadat u het programma hebt geïnstalleerd, klikt u met de rechtermuisknop op de map of het bestand dat u wilt verwijderen. U ziet het Unlocker-pictogram dat in het contextmenu verschijnt - klik erop, ontgrendel het bestand in het geopende venster en verwijder het.

Populair per onderwerp