Waarom De Computer De Harde Schijf Niet Ziet En Hoe Deze Te Repareren?

Inhoudsopgave:

Waarom De Computer De Harde Schijf Niet Ziet En Hoe Deze Te Repareren?
Waarom De Computer De Harde Schijf Niet Ziet En Hoe Deze Te Repareren?

Video: Waarom De Computer De Harde Schijf Niet Ziet En Hoe Deze Te Repareren?

Video: Waarom De Computer De Harde Schijf Niet Ziet En Hoe Deze Te Repareren?
Video: Nieuwe Harde schrijf word niet erkend in Windows 10 of gebruikt harde schrijf in ander formaat 2024, Mei
Anonim

Heel vaak geeft de pc de harde schijf niet weer. Natuurlijk verstoort dit probleem de normale prestaties, maar zelfs het kan worden opgelost.

Waarom de computer de harde schijf niet ziet en hoe deze te repareren?
Waarom de computer de harde schijf niet ziet en hoe deze te repareren?

HDD

De harde schijf is een van de belangrijkste onderdelen van een personal computer. Hierop wordt alle gebruikersinformatie opgeslagen. Helaas kan de gebruiker worden geconfronteerd met het feit dat de computer de harde schijf gewoon niet ziet. Deze overlast komt vrij vaak voor en daar is een oplossing voor. De eerste stap is om te begrijpen waarom de computer de harde schijf niet weergeeft, en pas dan op zoek te gaan naar een manier om het dringende probleem op te lossen.

Harde schijf problemen en oplossingen

Het probleem kan bijvoorbeeld liggen in een conflict tussen de harde schijf zelf en het moederbord. Om dit probleem op te lossen, moet u de cd met stuurprogramma's van de harde schijf plaatsen en installeren.

Bovendien kan het probleem in het BIOS zitten. Om te begrijpen of dit echt zo is, moet je naar het BIOS zelf gaan en de AHCI-parameter (het Configure SATA As-item) vinden. Schakel deze instelling uit en start uw computer opnieuw op. Als dit echt het probleem was, wordt de harde schijf gedetecteerd.

Als het probleem aanhoudt, kunt u een andere methode gebruiken. Eerst moet je de schijf zelf controleren. U moet naar het menu "Start" gaan en met de rechtermuisknop op het item "Computer" klikken. Er verschijnt een speciaal menu waarin "Besturing" is geselecteerd. Opgemerkt moet worden dat het starten van de controle alleen mogelijk is met beheerdersrechten of hun bevestiging. Het venster "Computerbeheer" wordt geopend, waar u het item "Schijfbeheer" moet vinden. Na het klikken zou informatie over de computerschijven (lokale en harde schijven in het algemeen) moeten verschijnen. U moet precies de lokale schijf vinden die niet wordt weergegeven en erop klikken met de rechtermuisknop. Selecteer in het menu dat verschijnt de categorie "Change letter of drive path wijzigen". Er wordt een specifieke letter geselecteerd en de actie wordt bevestigd. Meestal zijn deze eenvoudige stappen voldoende om de computer de harde schijf te laten zien.

Het probleem kan ook zijn dat niet alle kabels op de harde schijf kunnen worden aangesloten. Om dit te doen, moet u de systeemeenheid demonteren en controleren of dit echt zo is. Als alle kabels zijn aangesloten, moet u naar de draden zelf kijken, deze kunnen beschadigd zijn. Als alles hier in orde is, ligt het probleem hoogstwaarschijnlijk in de schijf zelf en moet u op zoek naar vervanging. Voor het geval dat, om geen onnodig geld te verspillen, kunt u het aan uw vrienden vragen en het op een pc aansluiten. Als de computer het ziet, moet u een nieuwe kopen.

Aanbevolen: