Wat Is Het Verschil Tussen Een Ultrabook En Een Laptop?

Wat Is Het Verschil Tussen Een Ultrabook En Een Laptop?
Wat Is Het Verschil Tussen Een Ultrabook En Een Laptop?

Video: Wat Is Het Verschil Tussen Een Ultrabook En Een Laptop?

Video: Wat Is Het Verschil Tussen Een Ultrabook En Een Laptop?
Video: Wat is het verschil tussen een Chromebook en een laptop? 2024, April
Anonim

Ultrabook is een relatief nieuw type technologie en vertegenwoordigt een nieuwe, meer geavanceerde generatie laptops. Het is een logische stap naar slankere, slankere en krachtigere toestellen. Er is een aanzienlijk verschil tussen ultrabooks en laptops.

Wat is het verschil tussen een ultrabook en een laptop?
Wat is het verschil tussen een ultrabook en een laptop?

De vraag hoe een ultrabook verschilt van een laptop komt van velen, aangezien deze apparaten uiterlijk soms moeilijk te onderscheiden zijn. In feite zijn er nogal wat verschillen. Alleen apparaten die aan de volgende parameters voldoen, hebben het recht Ultrabooks te heten:

- dikte niet meer dan 2, 1 cm. met een schermdiagonaal van meer dan 14 inch en niet meer dan 1, 8 cm. met een kleinere diagonaal;

- het gewicht van de ultrabook is niet groter dan 1,5 kg, terwijl de gemiddelde laptop 2-3 kg weegt;

- Intel-processor. Tegelijkertijd moet hij de minimale hoeveelheid energie in de vorm van warmte afgeven. Dit maakt het mogelijk om het omvangrijke koelere koelsysteem uit de behuizing te verwijderen. Om deze reden kunnen ultrabook-processors echter aanzienlijk slechter presteren dan laptopprocessors;

- de batterijduur van de ultrabook moet minimaal 5 uur zijn. In de praktijk is het echter vaak veel minder.

Bovendien hebben ultrabooks meestal geen dvd-station. Voor de constructie van de hoes voor ultrabooks wordt hoogwaardig aluminium of glasvezel gebruikt. Als glas voor de monitor wordt krasbestendig Gorilla Glass gebruikt.

Ook vindt u in ultrabooks, naast conventionele harde schijven, vaak moderne SSD-schijven, die zich onderscheiden door een hogere werksnelheid.

De nadelen van ultrabooks zijn onder meer een klein aantal ingebouwde poorten, waaronder USB, en een hoge prijs. Meestal kun je een laptop met dezelfde prestaties 2 keer goedkoper kopen. De prijs van ultrabooks bijt door het gebruik van dure onderdelen, maar ook door hun relatief lage distributie.

De geboortedatum van ultrabooks kan genoemd worden 2008, toen Apple de MacBook Air uitbracht. Het fascineerde het publiek met zijn slanke, ultraslanke ontwerp. Daarna begonnen andere bedrijven soortgelijke apparaten te ontwikkelen. Ultrabook is een geregistreerd handelsmerk van Intel. Daarom kan deze naam alleen worden gedragen door een apparaat dat is gemaakt op basis van componenten van dit bedrijf.

Zoals u kunt zien, zijn er een aanzienlijk aantal verschillen tussen een ultrabook en een laptop. Veel mensen zullen dol zijn op het stijlvolle ontwerp van Ultrabooks en zullen daarvoor zelfs de prestaties opofferen. Anderen zullen er toch voor kiezen om te kiezen voor meer prestaties voor minder geld. In ieder geval kan iedereen met zo'n uitgebreide selectie op de moderne elektronicamarkt de beste optie voor zijn behoeften kiezen.

Aanbevolen: