Wat Is Het Verschil Tussen Mini-usb En Micro-usb

Inhoudsopgave:

Wat Is Het Verschil Tussen Mini-usb En Micro-usb
Wat Is Het Verschil Tussen Mini-usb En Micro-usb

Video: Wat Is Het Verschil Tussen Mini-usb En Micro-usb

Video: Wat Is Het Verschil Tussen Mini-usb En Micro-usb
Video: Mini USB vs Micro USB 2024, April
Anonim

USB is een speciaal formaat dat het meest populair blijft op het gebied van personal computers. Tegenwoordig wordt USB-ingang (connector) overal gebruikt (oplader voor telefoons, adapters, enz.).

Wat is het verschil tussen mini-usb en micro-usb
Wat is het verschil tussen mini-usb en micro-usb

Micro-USB en Mini-USB

Mini USB verliest al zijn positie op de markt en wordt vervangen door zijn analoge - Micro USB. Het belangrijkste kenmerk van Micro USB is de compacte vorm. Tegelijkertijd is Micro USB in staat om gegevensoverdracht van het ene medium naar het andere even snel te doen. In tegenstelling tot Mini USB neemt de nieuwe versie veel minder ruimte in op de print (ongeveer de helft). Er wordt aangenomen dat het deze parameter is die fundamenteel is bij het ontwerpen van kleine gadgets, zoals mobiele telefoons, digitale camera's, PDA's, spelers, enz.

De belangrijkste verschillen tussen Micro USB en Mini USB

Micro USB heeft een compact type stekker, gemaakt op basis van USB 2.0. Dit is het soort verbeterde USB dat al sinds 2011 bestaat. Hij is het die wordt gebruikt om gegevens op te laden en over te dragen voor elk nieuw mobiel apparaat. Dit komt voornamelijk door het feit dat moderne fabrikanten van gadgets en andere kleine apparaten tot de conclusie zijn gekomen dat een groot aantal zeer verschillende connectoren voor opladen en gegevensoverdracht onpraktisch zijn. Het blijkt dus dat elk nieuw apparaat, of het nu een telefoon, tablet of iets anders is, een standaardconnector heeft - Micro USB.

Zoals hierboven vermeld - Micro USB verschilt voornamelijk van zijn voorganger door zijn kleine formaat. Bovendien is hij meerdere malen sterker dan de vorige USB-versie. Dit komt omdat het is gecoat met roestvrij staal en ook de USB On-the-Go-specificatie ondersteunt. Het bijzondere van deze specificatie is dat het gegevensuitwisseling tussen twee eindapparaten mogelijk maakt zonder extra apparatuur (computer, laptop, enz.).

De Micro USB-connector zelf heeft drie soorten stekkers, dit zijn: Micro A, Micro AB en Micro B. Het verschil tussen beide zit, zoals je zou kunnen raden, in de grootte van de stekker, stekkers en stopcontacten. Dit is waar de belangrijkste verschillen eindigen. De Micro-USB-kabel zelf heeft vier geleiders. Twee van hen spelen de rol van transmissie, gegevensuitwisseling en de andere twee - voor voeding, met een spanning tot 5 volt (dat wil zeggen, voor het opladen van het apparaat). Wat de visuele component betreft, heeft Micro USB aan de ene kant een Micro A-, Micro AB- of Micro B-stekker en aan de andere kant een gewone USB-ingang voor aansluiting op een oplader, pc, enz.

Aanbevolen: