Wat Is Het Verschil Tussen De Windows7-thuisversie En De Basisversie?

Inhoudsopgave:

Wat Is Het Verschil Tussen De Windows7-thuisversie En De Basisversie?
Wat Is Het Verschil Tussen De Windows7-thuisversie En De Basisversie?

Video: Wat Is Het Verschil Tussen De Windows7-thuisversie En De Basisversie?

Video: Wat Is Het Verschil Tussen De Windows7-thuisversie En De Basisversie?
Video: Windows 7 sneller maken 2024, April
Anonim

Windows 7 is uitgebracht in 6 edities, die verschillen in de geïmplementeerde functies en mogelijkheden die open staan voor de gebruiker. Afhankelijk van het aantal functies wordt een prijs toegekend aan het systeem, evenals de mogelijkheid om het op verschillende apparatuur te installeren. Onder de versies van Windows 7 voor thuis vallen de Home Basic- en Home Premium-distributies op.

Wat is het verschil tussen de Windows7-thuisversie en de basisversie?
Wat is het verschil tussen de Windows7-thuisversie en de basisversie?

Verschillen in Windows Starter

Windows 7 Starter is het goedkoopste Windows 7-basissysteem met de laagste functieset in vergelijking met andere distributies. Home Basic is functioneler en wordt geïnstalleerd op computers van het lagere en middelste prijssegment. Windows 7 Starter draait meestal op netbooks met beperkte functionaliteit en hardwaremogelijkheden. De eerste versie van het systeem is sterk uitgekleed in vergelijking met andere distributies.

Een van de belangrijkste beperkingen is de mogelijkheid om het te gebruiken op computers waarvan het RAM-geheugen niet groter is dan 2 GB. Ook zijn functies zoals het aanpassen van het personalisatiepaneel, het instellen van je eigen achtergrond voor de desktop verwijderd uit Starter. In Starter blijft de mogelijkheid om een thuisgroep te maken, lid te worden van domeinen en dvd's af te spelen niet gerealiseerd. Windows Media Center van het systeem verwijderd en ondersteuning voor 64-bits processors verwijderd. Enkele verbeteringen aan Windows Aero geblokkeerd om de computerprestaties te optimaliseren.

Home Basisverbeteringen

Windows Home Basic ondersteunt 64-bits processorarchitectuur en kan worden geïnstalleerd op systemen met maximaal 8 GB RAM. Een basisgebruiker kan lid worden van een thuisgroep, maar het systeem kan er geen aanmaken. Het is mogelijk om de achtergrond van het bureaublad te wijzigen.

De functie van het toepassen van andere thema's voor Windows Aero is aanzienlijk beperkt - de gebruiker kan de instellingen van slechts één thema beheren. Het systeem ondersteunt het werken met meerdere monitoren, kan snel schakelen tussen meerdere gebruikers en heeft onder andere het "Mobility Center", waarmee u de wijze van elektriciteitsverbruik op computers en laptops kunt configureren.

Home Premium Pro's

Extended Home Premium kan worden geïnstalleerd op machines met 16 GB RAM, kan thuisgroepen maken, thema's wijzigen. Naast alle functies die beschikbaar zijn in Home Basic, implementeert het systeem multi-touch-ondersteuning, waardoor het mogelijk is om computers met geïnstalleerde aanraakpanelen te gebruiken. Windows Media Center is ook inbegrepen in het systeem, evenals ondersteuning voor extra standaardspellen zoals "Klondike" en "Spider".

Het systeem kan echter niet werken als een Windows XP-emulator, ondersteunt geen EPS-gegevenscodering en kan niet worden gebruikt als host om Remote Desktop-technologie te implementeren, die wordt ondersteund in de Professional-, Enterprise- en Ultimate-edities.

Aanbevolen: