Japans Op Uw Computer Installeren

Inhoudsopgave:

Japans Op Uw Computer Installeren
Japans Op Uw Computer Installeren

Video: Japans Op Uw Computer Installeren

Video: Japans Op Uw Computer Installeren
Video: How To Add u0026 Setup Japanese keyboard in Windows 10 2024, Mei
Anonim

Als u Microsoft Windows gebruikt en de bij Microsoft Office meegeleverde programma's gebruikt om met documenten te werken, kunt u het lettertype Arial Unicode MS installeren, dat Japans ondersteunt. Met deze ondersteuning voor de Japanse taal kunt u gemakkelijk op Japanse webpagina's surfen en Japanse elektronische teksten lezen.

Japans op uw computer installeren
Japans op uw computer installeren

instructies:

Stap 1

Eerst moet u ervoor zorgen dat uw computer geen ondersteuning voor de Japanse taal heeft. Doe hiervoor een snelle test: 日本語。 - zie je de hiërogliefen? Als je vierkanten ziet in plaats van Japanse karakters, dan is dit artikel iets voor jou.

Stap 2

U kunt dan beginnen met het installeren van ondersteuning voor de Japanse taal. Om Japanse teksten en webpagina's te lezen, hebben we een lettertype nodig dat de drie belangrijkste schrijfsystemen in het moderne Japans weerspiegelt: kanji (Chinese karakters), en hiragana en katakana (twee Japanse syllabische alfabetten). Dit lettertype heet Arial Unicode MS. Het kan bijvoorbeeld hier worden gedownload - https://www.jpcat.ru/files.html?start=0. Hoewel het misschien omslachtig lijkt (hij heeft meer dan 20 MB), zal het toch van pas komen, omdat het veelzijdig is en veel andere talen weergeeft (Chinees, Hebreeuws, Arabisch, Georgisch, enz.)

Stap 3

Nadat u het lettertype hebt gedownload, verplaatst u het naar de map C: / Windows / Fonts voor lettertypen. Dat is alles. Nu zullen alle webpagina's en symbolen van elk nationaal alfabet vrij op uw computer worden weergegeven. Als je zelf in het Japans wilt schrijven, heb je ook ondersteuning voor hiërogliefen nodig. Hiervoor hebt u een Microsoft Windows-installatieschijf nodig.

Stap 4

Dus uw gelicentieerde (of misschien niet zo veel) Windows-schijf bevindt zich naast de computer. U moet naar het configuratiescherm gaan (menu "Start" - "Configuratiescherm") en vervolgens het tabblad (map) "Regionale en taalopties" selecteren.

Stap 5

Selecteer in deze map het tabblad "Geavanceerd" en vink het vakje naast het opschrift "Installeer ondersteuning voor talen met het schrijven in hiërogliefen" aan en klik vervolgens op "OK". Plaats vervolgens de Microsoft Windows-schijf en volg alle instructies van het installatieprogramma.

Stap 6

Nadat u ondersteuning voor het schrijven van hiërogliefen hebt ingeschakeld, gaat u opnieuw naar het "Configuratiescherm" en selecteert u de volgende items: "Regionale en taalopties" - "Talen" - "Meer", en klikt u vervolgens op de knop "Toevoegen".

Stap 7

Dit opent een lijst met toetsenbordindelingen, u moet Japans selecteren. Dat is alles, volledige ondersteuning voor de Japanse taal is geïnstalleerd. Trouwens, volledige ondersteuning voor de Japanse taal doet op geen enkele manier afbreuk aan de weergave en het schrijven van de Russische en Engelse talen, je hebt nu gewoon drie talen in plaats van twee.

Aanbevolen: