Hoe U De Helderheid Van Uw Monitor Kunt Verhogen

Inhoudsopgave:

Hoe U De Helderheid Van Uw Monitor Kunt Verhogen
Hoe U De Helderheid Van Uw Monitor Kunt Verhogen

Video: Hoe U De Helderheid Van Uw Monitor Kunt Verhogen

Video: Hoe U De Helderheid Van Uw Monitor Kunt Verhogen
Video: Windows 10 beter leesbaar 4: Helderheid en nachtlamp 2024, April
Anonim

Soms wordt het beeld op de computermonitor donkerder en vager. Bij het bekijken van foto's moet je een kleurcorrigerend filter toepassen en in videospelers moet je de helderheid van het beeld handmatig verhogen. Maar in plaats van voortdurend de kleurinstellingen te veranderen, is het gemakkelijker om de helderheid van uw monitor te verhogen. Daar is software en hardware voor.

Hoe u de helderheid van uw monitor kunt verhogen
Hoe u de helderheid van uw monitor kunt verhogen

instructies:

Stap 1

U kunt de helderheid van uw monitor verhogen met behulp van de beeldaanpassingsknoppen aan de voorkant van de monitor. Naast het regelen van de helderheid van het beeld via het menu en het kiezen van de juiste parameter, programmeren fabrikanten meestal snelle toegang tot deze functie. Om de helderheid van de monitor te verhogen, drukt u op de knop op het voorpaneel, die de zon weergeeft. Het is dit algemeen aanvaarde symbool dat gewoonlijk helderheid aanduidt.

Stap 2

Als dit niet helpt en het beeld op de monitor is nog steeds donkerder dan u wilt, gebruik dan de beeldaanpassingssoftware van de videokaart. Om dit te doen, gaat u door het "Configuratiescherm" in "Beeldscherminstellingen" en klikt u op de knop "Geavanceerd". Als u videokaartstuurprogramma's van de fabrikant of iets dergelijks hebt geïnstalleerd, ziet u in het nieuwe instellingenvenster dat wordt geopend een tabblad met de naam van het kaartmodel. Als u er geen hebt, installeer dan de officiële stuurprogramma's, omdat u de helderheid van de monitor niet kunt verhogen met standaard Windows-programma's.

Stap 3

Selecteer op het tabblad instellingen van de grafische kaart "Grafische specificaties" of een vergelijkbare optie met betrekking tot kleuraanpassingen. U ziet "sliders" waarmee u de helderheid en het contrast van de afbeelding kunt wijzigen. Om dit te doen, verplaatst u ze eenvoudig naar een nieuwe positie. In de regel wordt de helderheid van de monitor onmiddellijk verhoogd.

Stap 4

Op oude CRT-monitoren is saaiheid het eerste teken van een dreigende storing. Tegenwoordig heeft het meestal geen zin om zo'n monitor te repareren zoals eerder werd gedaan bij gebrek aan alternatieven en met hoge prijzen voor apparatuur, omdat het veel goedkoper is om zijn analoge monitor uit handen te kopen. En moderne "dunne" monitoren zijn niet erg duur. Daarom, als uw oude monitor donker begint te worden, is het beter om nieuwe modellen in computerwinkels van dichterbij te bekijken.

Aanbevolen: