Hoe De Helderheid Van Een Laptopmonitor Te Verhogen

Inhoudsopgave:

Hoe De Helderheid Van Een Laptopmonitor Te Verhogen
Hoe De Helderheid Van Een Laptopmonitor Te Verhogen

Video: Hoe De Helderheid Van Een Laptopmonitor Te Verhogen

Video: Hoe De Helderheid Van Een Laptopmonitor Te Verhogen
Video: How to Reset Color Settings in Windows 10 2024, Mei
Anonim

Bij het werken op een laptop is het vaak nodig om de helderheid te verhogen. Bijvoorbeeld op een zonnige dag buitenshuis - om de helderheid van het beeld te verbeteren. Maar houd er rekening mee dat het verhogen van de helderheid van het scherm altijd het stroomverbruik verhoogt, en dus de levensduur van de batterij van de laptop aanzienlijk verkort.

Hoe de helderheid van een laptopmonitor te verhogen
Hoe de helderheid van een laptopmonitor te verhogen

instructies:

Stap 1

Om de helderheid van het scherm te verhogen, klikt u op de knop "Start" en selecteert u achtereenvolgens de secties "Configuratiescherm", "Systeem en beveiliging" en ten slotte "Energiebeheer". Onder aan het scherm ziet u de parameter "Schermhelderheid", u moet de schuifregelaar ernaast verplaatsen naar de gewenste en handige positie voor u. Hierdoor wordt de helderheid automatisch gewijzigd.

Stap 2

Het kan gebeuren dat de computer dit formaat monitorinstellingen niet ondersteunt (of dat ze verouderd zijn), daarom moet u de stuurprogramma's bijwerken. Meestal worden ze op een schijf meegeleverd bij het kopen van een laptop, of ze kunnen worden gedownload van de website van de fabrikant.

Stap 3

Onderzoek het toetsenbord zorgvuldig en vind de Fn-toets in de linkerbenedenhoek en de F1, F2, F3-toetsen, enz. in de rij boven de rij met cijfers. Een van deze F-toetsen heeft een afbeelding van de zon met een pijl naar beneden, en sommige met een pijl omhoog. In sommige modellen kan er in plaats van de zon een lamp zijn en in plaats van pijlen de tekens + en -. Houd de Fn-toets en de toets met de afbeelding en de bijbehorende pijl tegelijkertijd ingedrukt - de helderheid op uw laptop zou in de gewenste richting moeten veranderen.

Stap 4

Houd er rekening mee dat veel laptops in eerste instantie op verschillende helderheidsinstellingen zijn ingesteld wanneer ze op batterij en netstroom werken. Dit wordt gedaan zodat wanneer de verbinding met het netwerk wordt verbroken, de economy-modus automatisch wordt ingeschakeld.

Stap 5

Als u niet tevreden bent met deze instellingen, kunt u ze naar wens instellen. Om dit te doen, klikt u op de knop "Start" en selecteert u achtereenvolgens de secties "Configuratiescherm", "Systeem en beveiliging" en daarna "Power". In het item "Selecteer een energieplan" vindt u het schema dat u wilt wijzigen - klik hiervoor op "Een energiebeheerschema instellen". Wijzig op de pagina die wordt geopend, in de buurt van de subsectie "Schermdimmen", het tijdsinterval voor de parameters "Aangesloten" en "Op batterij" en sla de wijzigingen op.

Stap 6

Op bovenstaande manier stelt u dezelfde waarden in als u op batterijstroom en op het lichtnet werkt, en wanneer u deze modi wijzigt, blijft de helderheid van de monitor hetzelfde.

Aanbevolen: