Mapkleuren Wijzigen In Windows

Mapkleuren Wijzigen In Windows
Mapkleuren Wijzigen In Windows

Video: Mapkleuren Wijzigen In Windows

Video: Mapkleuren Wijzigen In Windows
Video: Windows 10 - kleuren aanpassen 2024, April
Anonim

Elke gebruiker verwacht van het besturingssysteem niet alleen functionaliteit en eenvoud bij het uitvoeren van dagelijkse taken, maar ook de mogelijkheid om het te personaliseren. Het uiterlijk en het ontwerp van afzonderlijke elementen zijn voor veel gebruikers belangrijk. Windows biedt voldoende functionaliteit om het uiterlijk van veel elementen aan te passen, maar er is altijd iets aan toe te voegen.

Mapkleuren wijzigen in Windows
Mapkleuren wijzigen in Windows

Een aparte plaats in personalisatie wordt ingenomen door de desktop. Het is in dit ontwerpelement van het besturingssysteem dat de gebruiker al zijn creativiteit en creatief denkvermogen toont. Een flink deel van de desktopruimte wordt ingenomen door allerlei mappen waarin persoonlijke bestanden zijn opgeslagen. Hun verschil van elkaar is klein en komt alleen neer op de naam: muziek, afbeeldingen, documenten, enz.

Het monochrome uiterlijk van mappen kan worden verfraaid en ze kunnen niet alleen op naam, maar ook op kleur van elkaar worden onderscheiden. Helaas bieden de systeemmogelijkheden voor het aanpassen van het uiterlijk van elementen niet zo'n mogelijkheid en moet u de mogelijkheden van een programma van derden gebruiken. Als voorbeeld gebruiken we het programma Folder Colorizer. Het kan gratis worden gedownload op de website van de ontwikkelaar. Het belangrijkste is dat het tijdens de installatie geen systeembestanden verandert, wat betekent dat het onschadelijk is voor het systeem. Het weegt slechts een paar megabytes, na installatie zal het u vragen om te registreren en zal het klaar zijn om uw mappen met felle kleuren te versieren.

Na installatie wordt het programma in het systeem geïntegreerd. U ziet de snelkoppeling niet op het bureaublad, maar het uitvoerbare bestand verschijnt in het submenu van de map. Het enige dat we hoeven te doen, is met de rechtermuisknop op een van de mappen te klikken. In het menu dat verschijnt, komt er een nieuwe regel met de naam "verf". Door voor dit item te kiezen, blijft het om uw smaakvoorkeuren te gebruiken.

Een kenmerk van dit programma is de mogelijkheid om de kleur van een map te behouden, zelfs als u deze naar een USB-flashstation kopieert en overbrengt naar een andere computer waarop het programma niet is geïnstalleerd. De kleur van de map is precies wat je hebt gekozen.

Als u de originele kleur wilt teruggeven, moet u terugkeren naar het mapmenu door er met de rechtermuisknop op te klikken en het item "originele kleuren herstellen" in de kleurinstellingen te selecteren.

Aanbevolen: