Een Sjabloon Maken Voor Joomlaom

Inhoudsopgave:

Een Sjabloon Maken Voor Joomlaom
Een Sjabloon Maken Voor Joomlaom

Video: Een Sjabloon Maken Voor Joomlaom

Video: Een Sjabloon Maken Voor Joomlaom
Video: Урок 132. Joomla. Создание шаблона. Переопределение модулей поиска и меню 2024, Mei
Anonim

Joomla is een multifunctioneel sitebeheersysteem (CMS) waarmee u bijna alle broninstellingen kunt maken. De functie "Sjablonen" is verantwoordelijk voor het weergeven van elementen op sitepagina's in dit CMS. Elk van de sjablonen kan automatisch worden geïnstalleerd of onafhankelijk worden gemaakt door de webmaster.

Een sjabloon maken voor joomlaom
Een sjabloon maken voor joomlaom

Het is nodig

  • - vaardigheden in het gebruik van HTML en CSS;
  • - een pakket van een Joomla-sjabloon.

instructies:

Stap 1

Kies voordat u uw lay-out maakt een sjabloon die u gaat gebruiken om uw eigen code te schrijven. Dit bespaart u tijd en voorkomt dat u onnodige regels code schrijft die standaard zijn voor Joomla en die worden gebruikt bij het installeren van een skin.

Stap 2

Kopieer de sjabloon naar een aparte map en open het bestand templateDetails.xml in de hoofdmap. Dit document bevat service-informatie, beschrijving en naam van de lay-out. Pas de vereiste blokken naar eigen inzicht aan. U kunt bijvoorbeeld de descriptor bewerken om de naam van de auteur te wijzigen in de uwe, het e-mailadres en het startpagina-adres opgeven. Op de regel kunt u een naam invoeren voor uw toekomstige lay-out.

Stap 3

Ga naar het blok van het bestand dat wordt bewerkt. Verwijder alle descriptors die deel uitmaken van dit blok, beginnend met debug en eindigend met positie 14, en laat er slechts één over na de operatie. Verwijder op dezelfde manier de regels en Taal.

Stap 4

Sla na het uitvoeren van de bewerkingen de wijzigingen in het bestand op en verwijder de taalmap in de map met de sjabloonbestanden. Open vervolgens het index.php-bestand met de editor die u gebruikt en verwijder alle inhoud behalve de regel:

<? php

gedefinieerd (‘_ JEXEC’) of sterven; ?>

Stap 5

Geef de sjabloonmap een willekeurige naam en verpak deze vervolgens in een archief met behulp van het archiveringsprogramma, klik met de rechtermuisknop op de map van uw sjabloon en selecteer "Archief maken …". Het bestand dat u maakt, moet de extensie.zip hebben.

Stap 6

Ga naar het resourcebeheerpaneel en ga naar de sectie "Sjablonen". Importeer met behulp van de installatiebewerking het archief dat u zojuist hebt gemaakt en wacht op de melding over de succesvolle installatie. Schakel vervolgens de resulterende sjabloon in door deze in het standaardmenu te selecteren.

Stap 7

Teken een voorbeeldontwerp voor uw toekomstige sjabloon en schrijf dienovereenkomstig de juiste HTML-code in het index.php-bestand. Maak code met behulp van enkele van de functies van de engine. U kunt dus de opdracht invoeren om automatisch de standaard Joomla-headers te vervangen:

Deze code bevat alle vereiste tags in het gedeelte van de pagina.

Stap 8

U kunt uw eigen trapsgewijze tabelcode invoeren in template.css in een van de bronmappen. Nadat u een nieuwe CSS-sjabloon hebt gemaakt, neemt u deze op in uw index.php-bestand met

  • / sjablonen / sjabloon; ? & rt; /css/template.css”type =“tekst / css”>.

    Stap 9

    Maak vervolgens de pagina-opmaak met HTML-code. Om dit te doen, blijft u index.php bewerken volgens uw opgegeven sjabloon. Voeg indien nodig de gewenste posities toe aan het bestandsblok templateDetails.xml en wijs de juiste ID's toe aan elk van de secties in uw ontwerp. Dus om header-parameters in te stellen, kunt u een Head maken en deze parameter als volgt in het index.php-bestand opnemen:

    Stap 10

    Nadat u een nieuwe kop hebt gemaakt, kunt u deze bewerken via het Joomla-venster in de modulemanager. Maak hiervoor een nieuwe publicatie en voeg de nodige tekst en afbeeldingen in die in de titel worden weergegeven. Doe hetzelfde met alle elementen van de interface die u aan het maken bent en sla alle aangebrachte wijzigingen op.

Aanbevolen: