Hoe Maak Je Een Sjabloon Voor Een Fotomontage

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Sjabloon Voor Een Fotomontage
Hoe Maak Je Een Sjabloon Voor Een Fotomontage

Video: Hoe Maak Je Een Sjabloon Voor Een Fotomontage

Video: Hoe Maak Je Een Sjabloon Voor Een Fotomontage
Video: Cursus Word: Sjabloon Ontwerpen (elke pagina dezelfde opmaak) 2024, Mei
Anonim

Een sjabloon voor bewerking is in de regel een document van een grafische editor (in dit geval Adobe Photoshop), waarmee je moeiteloos een bepaald teken in een totaal onverwachte omgeving kunt plaatsen. Er zullen echter nog enkele inspanningen nodig zijn.

Hoe maak je een sjabloon voor een fotomontage
Hoe maak je een sjabloon voor een fotomontage

instructies:

Stap 1

Voer het programma uit (bij het schrijven van het artikel wordt de Russische versie van Adobe Photoshop CS5 gebruikt) en open de afbeelding die de basis zal vormen voor de sjabloon. Klik hiervoor op "Bestand"> "Openen"> selecteer de gewenste afbeelding> "Openen".

Stap 2

Klik met de rechtermuisknop op de naam van de afbeelding (deze staat bovenaan het venster) en selecteer "Dupliceren" in het vervolgkeuzemenu. Deze kopie is handig om hier de afbeelding over te brengen die u uit het origineel in de vijfde alinea van de instructies hebt geknipt.

Stap 3

Werk verder aan de kopie. Dubbelklik in het lagenpaneel (standaard de rechterbenedenhoek van het programma) op de plaats waar "Achtergrond" staat en klik in het venster dat verschijnt onmiddellijk op "OK". De "Achtergrond" verandert in "Laag 0" (tenzij je de naam hebt gewijzigd). Links van de inscriptie staat een icoon met een oog, klik erop. Laag 0 zou moeten verdwijnen.

Stap 4

Schakel over naar origineel. Om in te zoomen op het gezicht, dat het werkgebied van de sjabloon wordt, drukt u op "Zoom" (sneltoets Z) in de werkbalk. Beweeg de cursor over het midden van het gezicht, houd de linkerknop ingedrukt en sleep de muis naar rechts - om in te zoomen, of naar links - om uit te zoomen. Voor het gemak van aanpassingen kunt u de schuifbalken gebruiken, die zich rechts en onder in het afbeeldingsvenster bevinden.

Stap 5

Klik met de rechtermuisknop op het gereedschap Lasso en selecteer Magnetische lasso in het menu dat verschijnt. Begin punt voor punt met het uitsnijden van het gezicht of de plaats die het actieve element van de toekomstige sjabloon zal zijn. De lijn zal onafhankelijk magnetiseren naar de rand van de contour. Als de achtergrondkleur echter overeenkomt met de kleur van het gezicht, gaat de lijn naar de zijkant. Voer in dit geval de stappen frequenter uit. Met het pad gesloten, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Selectie omkeren, klik vervolgens opnieuw met de rechtermuisknop en selecteer Knippen naar nieuwe laag.

Stap 6

Activeer het gereedschap Verplaatsen en sleep de resulterende laag met gezichtsgaten naar het duplicaat dat u in de tweede stap van de instructie hebt gemaakt. Lijn de afbeelding uit zodat deze op de kopie past. Om het resultaat op te slaan, klikt u op Bestand> Opslaan als> voor Bestanden van het type selecteer PSD, specificeer een documentnaam en pad> Opslaan.

Aanbevolen: