Een Drupal-sjabloon Maken

Inhoudsopgave:

Een Drupal-sjabloon Maken
Een Drupal-sjabloon Maken

Video: Een Drupal-sjabloon Maken

Video: Een Drupal-sjabloon Maken
Video: Drupal 8: Создание собственного блога с нуля. Часть 1 2024, Oktober
Anonim

Met het Drupal content management systeem kunt u zonder veel moeite een grote verscheidenheid aan sites van alle soorten maken. Drupal-sjablonen zijn ontworpen om het voor een webprogrammeur gemakkelijker te maken om pagina's met vooraf gedefinieerde thema's en stijlen te maken. De gebruiker kan zijn eigen sjabloon maken met een individuele stijl.

Een Drupal-sjabloon maken
Een Drupal-sjabloon maken

Het is nodig

het internet

instructies:

Stap 1

Zoek de map waar Drupal de bestaande sjablonen plaatst. Dit is de themamap in de programmastructuur. U kunt het bestaande sjabloon kopiëren en naar eigen wens wijzigen, aangezien de sjablonen in mappen met "veelzeggende" namen zijn gerangschikt, zodat direct duidelijk is waarvoor het bedoeld is. In de regel moet u de structuur van de sjabloon op een pc wijzigen met behulp van gespecialiseerde software.

Stap 2

Maak een map in de themamap met de naam van uw toekomstige sjabloon. Bijvoorbeeld sport_style. Dit is waar u de nieuwe sjabloon plaatst, en de sjabloonengine zal de nieuweling vinden bij het doorbladeren van mappen en deze toevoegen aan het sjablonenmenu.

Stap 3

Om ervoor te zorgen dat de sjabloonengine de sjabloon herkent die u hebt gemaakt, voegt u het stijlbeschrijvingsbestand style.css toe aan de gemaakte map. Als u ook een screenshot.png-bestand maakt, voegt Drupal dit toe aan het themabeheerscherm. U moet ook in het beheerderspaneel aangeven dat de sjabloon die u hebt gemaakt de belangrijkste is, dat wil zeggen dat deze standaard op de site wordt toegepast.

Stap 4

U kunt PHP of XHTML / CSS gebruiken om uw eigen thema te schrijven. Leer de basis van PHP en XHTML / CSS en je kunt al originele en gedenkwaardige thema's maken. Er zijn veel tutorials op internet voor het leren van webdesign voor beginners. U kunt speciale trainingsschijven kopen waarmee u leert hoe u websites kunt maken.

Stap 5

Zie de tutorial over het gebruik van de XTemplate-engine voor meer informatie. Andere motoren zijn vrij beschikbaar op internet. Gebruik zoekmachines om deze informatie te vinden. In de regel kunt u zelfs uw eigen engine voor de site ontwikkelen, maar dit vereist programmeervaardigheden op internet en veel tijd.

Aanbevolen: