Een Netwerk Voor Twee Computers Aansluiten Wire

Inhoudsopgave:

Een Netwerk Voor Twee Computers Aansluiten Wire
Een Netwerk Voor Twee Computers Aansluiten Wire

Video: Een Netwerk Voor Twee Computers Aansluiten Wire

Video: Een Netwerk Voor Twee Computers Aansluiten Wire
Video: How to Connect Two Computers Via Networking u0026 Share File, Folder u0026 Printer Windows 10 2024, Mei
Anonim

Vaak worden gebruikers geconfronteerd met het probleem van het vertakken van de internetverbinding naar meerdere computers. De makkelijkste optie is om een extra account aan te sluiten bij de provider. Simpel maar niet de beste manier. Ten eerste zullen er meerdere kabels in het appartement lopen en ten tweede is het proces vanuit financieel oogpunt vrij duur. Maar er zijn opties waarbij de aanschaf van dure apparatuur niet nodig is en de onderhoudskosten over het algemeen tot nul worden teruggebracht.

Een netwerk voor twee computers aansluiten wire
Een netwerk voor twee computers aansluiten wire

Het is nodig

  • Schakelaar
  • Router
  • LAN-kaart
  • Netwerkkabels

instructies:

Stap 1

Bepaal eerst of je een van de computers als server gaat gebruiken, of dat je hiervoor een router aanschaft. In het eerste geval heb je een switch en een extra netwerkkaart voor de hoofdcomputer nodig. Sluit een computer met een netwerkkabel aan op de eerste poort van de switch via een nieuwe netwerkkaart. Ga naar de eigenschappen van het nieuwe lokale netwerk, Internet Protocol TCP/IP. Voer het IP-adres 192.168.0.1 in.

Stap 2

Sluit andere, secundaire, computers aan op de switch met netwerkkabels. Geef in de lokale netwerkinstellingen het IP-adres 192.168.0. Y op, waarbij Y een willekeurig getal is van 2 tot 200. En in de regels "default gateway" en "preferred DNS-server" specificeert u 192.168.0.1.

Stap 3

Schakel in de instellingen voor de internetverbinding op de hostcomputer het delen van internet in voor het lokale netwerk dat andere computers gebruiken.

Stap 4

Als u besluit een router te gebruiken, sluit dan een internetkabel aan op de internetpoort (WAN). Sluit andere computers aan op beschikbare LAN-poorten. Ga naar de routerinstellingen door //192.168.0.1 in de adresbalk van de browser te typen. Voer de gegevens van de internetinstellingen in volgens de eisen van de provider.

Stap 5

Specificeer op alle computers in de TCP / IP-instellingen "automatisch een IP-adres krijgen" en "automatisch een DNS-serveradres krijgen".

Aanbevolen: