Twee Computers Verbinden Met Een Lokaal Netwerk

Inhoudsopgave:

Twee Computers Verbinden Met Een Lokaal Netwerk
Twee Computers Verbinden Met Een Lokaal Netwerk

Video: Twee Computers Verbinden Met Een Lokaal Netwerk

Video: Twee Computers Verbinden Met Een Lokaal Netwerk
Video: Connect remote computers to one local network for free | NETVN 2024, Maart
Anonim

Door personal computers op een netwerk aan te sluiten, kunt u gegevens uitwisselen zonder internetverkeer te verspillen. Ook maakt het lokale netwerk het mogelijk om gebruik te maken van het algemene internet en printers.

Twee computers verbinden met een lokaal netwerk
Twee computers verbinden met een lokaal netwerk

instructies:

Stap 1

Netwerkkaarten aanschaffen. Installeer ze op uw personal computers. Download vervolgens de bijgewerkte stuurprogramma's van de website van de fabrikant en "installeer" ze.

Stap 2

Trek een patchkabel van de ene computer naar de andere (een speciale kabel om computers op een lokaal netwerk aan te sluiten). Verbind ze. Het lampje op de netwerkkaarten moet gaan branden.

Stap 3

Nu moet u de netwerkkaarten op beide pc's configureren. Ga naar "Start", dan naar "Configuratiescherm" en "Netwerkverbindingen". Open de eigenschappen van de lokale netwerkverbinding en vervolgens TCP / IP. U moet een IP-adres instellen. Op de eerste computer moet u 192.168.0.1 registreren, op de tweede - 192.168.0.2. Het standaardsubnetmasker voor beide computers is 255.255.255.0. Sparen.

Stap 4

Klik met de rechtermuisknop op "Deze computer" en ga naar eigenschappen. U moet voor beide computers dezelfde werkgroep instellen, bijvoorbeeld Werk. Merk op dat de computernamen verschillend moeten zijn.

Stap 5

U moet de verbinding van computers controleren. Ga naar Start -> Uitvoeren en typ ping 192.168.0.1 -t voor de tweede computer of ping 192.168.0.2 -t voor de eerste computer. Als een "Antwoord van …" verschijnt, zijn de computers met succes verbonden.

Stap 6

U kunt het delen van bestanden instellen. Klik met de rechtermuisknop op de map en ga naar eigenschappen. Vink het selectievakje 'Deze map delen' aan.

Stap 7

Ga naar "Configuratiescherm" en vervolgens naar "Printers en faxapparaten". Selecteer de gewenste printer en ga naar de eigenschappen ervan. Vink het vakje aan om een tweede computer toegang te geven tot deze printer.

Stap 8

U kunt ook het delen van internet instellen. Ga op een computer met het adres 192.168.0.1 naar de eigenschappen van de internetverbinding en geef algemene toegang. Stel op de tweede computer het adres van de eerste computer in op de regel "gateway", dat wil zeggen 192.168.0.1. Geef ook de DNS-server 192.168.0.1 op.

Aanbevolen: