Een Omleiding Instellen

Inhoudsopgave:

Een Omleiding Instellen
Een Omleiding Instellen

Video: Een Omleiding Instellen

Video: Een Omleiding Instellen
Video: Instructivideo omleidingen 2024, Mei
Anonim

Bij het configureren van routers voor bepaalde doeleinden moet u zelf de benodigde routes schrijven. Dit is nodig om specifieke gateways voor specifieke computers op te geven.

Een omleiding instellen
Een omleiding instellen

Het is nodig

netwerk kabel

instructies:

Stap 1

Maak verbinding met de gewenste router met een netwerkkabel. U kunt verbinding maken met een draadloos netwerk, maar het wordt aanbevolen om dergelijke apparaten via een kabelverbinding in te stellen. Start een internetbrowser en ga naar de webgebaseerde interface van de router door het interne IP-adres in te voeren.

Stap 2

Zoek het LAN-menu en ga naar Routetabel. Bekijk de kolomnamen van de tabel die wordt geopend. Selecteer de computer waarvoor u omleiding wilt instellen. In dit geval moet u navigeren op het IP-adres van de netwerkadapter van deze pc, die is aangesloten op de router. Geef het bronadres op van de server waarmee de geselecteerde computer verbinding zal maken. Voer in de volgende kolom het IP-adres in van de bron waarnaar u de gebruiker wilt omleiden.

Stap 3

Volg dezelfde stappen om extra routes te configureren. Sla de instellingen van het Routetabel-menu op en start de router opnieuw op. Controleer of de parameters correct zijn ingesteld.

Stap 4

Als u omleiding moet configureren voor een specifieke computer die toegang heeft tot deze pc, gebruik dan de methode om een specifiek bestand te bewerken. Open het menu "Deze computer" en open de systeempartitie van de schijf. Ga naar de Windows-map en selecteer de System32-map. Open nu de map etc die zich in de map met stuurprogramma's bevindt. Zoek het bestand met de naam hosts en open het met Kladblok.

Stap 5

Verwijder alle inhoud van dit bestand. Voer het IP-adres in van de bron waarnaar u de gebruiker wilt omleiden. Voer op dezelfde regel het IP-adres of de url van de bronserver in. Wanneer u nu verbinding probeert te maken met de tweede site, wordt de browser automatisch doorgestuurd naar de opgegeven bron. Let op dat de gegevens in het url-invoerveld niet veranderen.

Aanbevolen: