Foutcodes Lezen

Inhoudsopgave:

Foutcodes Lezen
Foutcodes Lezen

Video: Foutcodes Lezen

Video: Foutcodes Lezen
Video: foutcodes lezen 2024, Mei
Anonim

Foutcodes die optreden tijdens de werking van de apparatuur kunnen worden berekend met behulp van een computer. Er is ook een alternatieve methode met behulp van een waarschuwingslampje dat de Check Engine wordt genoemd.

Foutcodes lezen
Foutcodes lezen

instructies:

Stap 1

Bereid het voertuig voor op diagnose. Draai de keuzeschakelaar voor de bedrijfsmodus zo ver mogelijk naar links. Zet het contact van de auto aan. Draai de keuzeknop met de klok mee totdat deze stopt. Ga daarna direct naar de diagnose.

Stap 2

Lees foutcodes met een waarschuwingslampje. Fouten worden vastgelegd in het geheugen van het besturingssysteem van Japanse auto's; om informatie op te halen, is het noodzakelijk om bepaalde contacten te sluiten - E1 en TE1 in de diagnose-aansluiting. Meestal wordt de naam weergegeven in de vorm van markeringen die op het lichaam zijn aangebracht.

Stap 3

Om de foutcode te lezen die is geregistreerd bij gebruik van een ITMS-6F-microcontroller, kortsluitcontacten A en B, zet u het contact aan en bekijkt u het resultaat. Dit type microcontroller wordt meestal gebruikt in VAZ-21213-auto's.

Stap 4

Als u niet weet waar het diagnosecompartiment zich in uw auto bevindt, zoek het dan op in de motorruimte of het passagierscompartiment. Alles kan hier afhangen van het model auto dat u heeft. Als u de naam van de contacten in het blok niet kunt achterhalen, lees dan zeker de literatuur over auto's die qua interne componenten op de uwe lijken.

Stap 5

Houd er rekening mee dat elke foutcode slechts drie keer wordt weergegeven, waarna het systeem een nieuwe toont. In het geval dat code 12 wordt weergegeven, geeft dit het begin van de diagnostische procedure aan. Als dit niet wordt aangegeven, bevindt het diagnosesysteem zich hoogstwaarschijnlijk in een storingstoestand.

Stap 6

Houd er rekening mee dat in veel auto's van nieuwere modellen diagnose alleen mogelijk is met behulp van een computer die is uitgerust met een speciaal ontworpen adapter van het type K-Line. Als u het computergeheugen wilt wissen van foutgegevens die zich in de loop van een bepaalde periode hebben verzameld, schakelt u gewoon de stroom uit en verwijdert u de terminal een minuut van de batterij.

Aanbevolen: