Hoe Foutcodes Te Lezen?

Inhoudsopgave:

Hoe Foutcodes Te Lezen?
Hoe Foutcodes Te Lezen?

Video: Hoe Foutcodes Te Lezen?

Video: Hoe Foutcodes Te Lezen?
Video: Hoe werkt het brein van Laurent en andere slimmeriken? | UITGEZOCHT #12 2024, Mei
Anonim

Vrijwel elke auto met een elektronisch motormanagementsysteem is ook uitgerust met een zelfdiagnosesysteem. Als een van de sensoren een uitlezing geeft aan de computer die afwijkt van de waarde die door het programma wordt geleverd, wordt een noodoproep gestart en gaat een lampje op het autodisplay branden om een storing te waarschuwen.

Hoe foutcodes te lezen?
Hoe foutcodes te lezen?

instructies:

Stap 1

Sluit een inbel-voltmeter aan om de foutcodes uit te lezen op de contacten getekend op respectievelijk het diagram

Stap 2

U kunt foutcodes ook op het gehoor aflezen, als u in plaats van een voltmeter een generator aansluit met bijvoorbeeld een piëzo-elektrische zender die als zoemer wordt gebruikt. U kunt de foutcodes bepalen aan de hand van de duur van de "piepjes".

Stap 3

Lees de codes die zijn vastgelegd in het besturingssysteem van een in Japan gemaakt voertuig met behulp van een jumper. Sluit hiervoor de contacten E1 en TE1 van de diagnosestekker. Meestal worden pinmarkeringen aangebracht op de connectorbehuizing. Op VAZ-auto's is het mogelijk om de codes te lezen die zijn geregistreerd door de ITMS-controller. Gebruik een testlamp, maak de contacten A en B kort, zet het contact aan.

Stap 4

Lees de foutcodes in de Nissan-auto, voor hen is deze procedure iets gecompliceerder, omdat de controller zich op een moeilijk bereikbare plaats bevindt. De procedure moet worden uitgevoerd vanaf de LED's die zich op de controllereenheid bevinden.

Stap 5

Zet het contact aan, zorg ervoor dat beide diodes branden en draai vervolgens de knop die verantwoordelijk is voor het selecteren van de modus met een schroevendraaier zo ver mogelijk naar rechts. De nummers 23, 24 en dan 31 worden om de beurt weergegeven.

Stap 6

Als er meer codes zijn, schrijf ze dan op. Rood signaal betekent tientallen, groene - enen. Schrijf dus de ontvangen codes op. Wis na de diagnose het systeemgeheugen. Koppel hiervoor de accu enkele tientallen seconden los.

Aanbevolen: