Hoe De Tcp-poort Te Achterhalen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Tcp-poort Te Achterhalen?
Hoe De Tcp-poort Te Achterhalen?

Video: Hoe De Tcp-poort Te Achterhalen?

Video: Hoe De Tcp-poort Te Achterhalen?
Video: TCP и UDP | Что это такое и в чем разница? 2024, April
Anonim

De computers die op het netwerk zijn aangesloten, worden bestuurd door logische interfaces die netwerkprotocollen worden genoemd. Voor gegevensuitwisseling op internet worden TCP/IP-protocollen gebruikt.

Hoe de tcp-poort te achterhalen?
Hoe de tcp-poort te achterhalen?

instructies:

Stap 1

Internet Protocol (IP) definieert de levering van gegevens van de ene host naar de andere. Tegelijkertijd biedt het geen garantie voor de nauwkeurigheid van de bezorging: tijdens verzending kunnen pakketten verloren gaan of in een andere volgorde worden ontvangen dan ze zijn verzonden. Het Transmission Control Protocol - TCP is verantwoordelijk voor de nauwkeurigheid. TCP brengt een verbinding tot stand, regelt het verzenden en ontvangen van pakketten, dupliceert zijn acties in het geval dat een reactie op een verzoek niet wordt ontvangen of pakketten verloren gaan. Het is belangrijk om te begrijpen dat TCP niet alleen pakketuitwisseling tussen knooppunten tot stand brengt, maar ook tussen softwaretoepassingen. Een netwerkpoort is een conventie, een getal tussen 1 en 65535, die aangeeft aan welke applicatie het pakket is toegewezen.

Stap 2

U kunt erachter komen welke processen poorten op uw computer gebruiken met behulp van standaard Windows-tools. Klik in het menu Start op Uitvoeren en typ cmd in de opdrachtprompt. Bevestig met OK. Typ in een consolevenster netstat -a -n -o.

Stap 3

De PID-kolom bevat het procesnummer, de kolom “Lokaal adres” bevat het IP-adres van uw computer en, gescheiden door een dubbele punt, het poortnummer dat wordt ingenomen door het bijbehorende proces. Het "externe adres" is het IP- en poortnummer van het externe knooppunt waarmee een toepassing wordt uitgevoerd.

Stap 4

Typ in het consolevenster de opdracht tasklist. Het toont alle PID-codetoepassingen die op de computer worden uitgevoerd. Op deze manier komt u erachter welk proces een poort op uw computer in beslag neemt.

Stap 5

U kunt deze informatie op een andere manier verkrijgen: start de "Taakbeheer" vanaf de opdrachtregel door taskmgr te typen of door op de toetsen Ctrl + Alt + Delete te drukken. Zoek in de PID-kolom het nummer van het proces waarin u geïnteresseerd bent, in de kolom Afbeeldingsnaam - de naam van de bijbehorende toepassing of service. Als de PID niet wordt weergegeven in het Manager-venster, gaat u naar het item "Bekijken" van het hoofdmenu en selecteert u de optie "Kolommen selecteren". Vink het vakje naast Proces-ID (PID) aan.

Aanbevolen: