Hoe Kun Je Decoderen?

Inhoudsopgave:

Hoe Kun Je Decoderen?
Hoe Kun Je Decoderen?

Video: Hoe Kun Je Decoderen?

Video: Hoe Kun Je Decoderen?
Video: Как снять порчу куриным яйцом 2024, Mei
Anonim

Het e-mailbericht kan in een onbekende codering komen. Een soortgelijk probleem kan optreden bij het bekijken van een webpagina. In al deze gevallen kan de codering ofwel handmatig, door de selectiemethode of automatisch worden bepaald.

Hoe kun je decoderen?
Hoe kun je decoderen?

instructies:

Stap 1

Schakel handmatige coderingsselectie in uw browser in wanneer u een webpagina bekijkt. Het overeenkomstige menu-item kan "Bekijken" - "Codering" of iets dergelijks heten (de exacte naam hangt af van de browser die u gebruikt). Probeer alle beschikbare Cyrillische codetabellen, evenals twee Unicode-coderingen: UTF-8 en UTF-16 (de laatste komt minder vaak voor). Zorg ervoor dat u uw browser vervolgens terugschakelt naar automatische codetabeldetectie.

Stap 2

Om de codering van de tekst van het per e-mail ontvangen bericht te bepalen, wanneer u hiervoor de webinterface gebruikt, gaat u te werk zoals hierboven beschreven. Als u een e-mailprogramma gebruikt, kopieert u de tekst van het bericht naar het klembord, plaatst u het in de Kladblok-editor, slaat u het op in een bestand en opent u dit bestand met een browser. Daarna kunt u het in verschillende coderingen bekijken.

Stap 3

U kunt ook een teksteditor met meer functies gebruiken in plaats van Kladblok die tekst in verschillende codetabellen kan bekijken. Ze worden daarin op dezelfde manier geselecteerd - via het menu "Beeld", of rechtstreeks in het dialoogvenster Bestand openen. Installeer op Windows Notepad ++, maar op Linux is Geany of KWrite waarschijnlijk al geïnstalleerd.

Stap 4

U kunt de bestandscodering ook controleren in de kantoorsuite OpenOffice.org Writer of Microsoft Office Word. Om dit te doen, slaat u het bestand op in TXT-indeling en probeert u vervolgens een van deze pakketten te openen. Onmiddellijk daarna verschijnt een dialoog voor het selecteren van een codetabel op het scherm. Als blijkt dat u een fout hebt gemaakt bij het kiezen, sluit u het document en probeert u het opnieuw te openen, dit keer met een andere codering.

Stap 5

Geen van de hierboven beschreven methoden zal helpen als het document tijdens de bezorging meerdere keren is getranscodeerd en u de volgorde niet weet. Als de tekst niet vertrouwelijk is, gebruik dan de webtool, waarvan de link aan het einde van het artikel is geplaatst. Probeer eerst het document te decoderen in de "Easy"-modus, en als de automatische detectie niet succesvol was, experimenteer dan met het handmatig kiezen van de richting van de transcodering in de "Hard"-modus.

Aanbevolen: