Hoe Logs Te Decoderen

Inhoudsopgave:

Hoe Logs Te Decoderen
Hoe Logs Te Decoderen

Video: Hoe Logs Te Decoderen

Video: Hoe Logs Te Decoderen
Video: Two Chainsaw Secrets | Turning a Tree into Perfect Boards 2024, Mei
Anonim

Logboeken zijn speciale systeembestanden waarin het programma bepaalde gebeurtenissen vastlegt. Meestal zijn ze beschikbaar in niet-versleutelde vorm en worden ze geopend met behulp van standaardtools.

Hoe logs te decoderen
Hoe logs te decoderen

Het is nodig

  • - toegang tot internet;
  • - het programma "Kladblok".

instructies:

Stap 1

Zoek het logbestand van het programma dat u wilt decoderen. Ze zijn meestal te vinden in de programmadirectory in Program Files, Application Data en zelfs in gebruikersdocumenten. Als u de weergave van verborgen items niet hebt ingeschakeld, stelt u hun zichtbaarheid in in het menu "Mapopties" op het tabblad "Bekijken".

Stap 2

Schakel het selectievakje naast "Extensie verbergen voor geregistreerde bestandstypen" uit en pas de wijzigingen toe. Als u het logbestand niet kunt vinden, is het heel goed mogelijk dat het in het systeem is verborgen. Om dit te doen, wijzigt u in hetzelfde mapeigenschappenmenu de overeenkomstige parameter aan het einde van de lijst op het tabblad "Bekijken".

Stap 3

Wanneer u een bestand vindt met de extensie.log, neem dan even de tijd om het te openen, kijk eerst naar de grootte. Als het minder dan één megabyte is, open het dan met een teksteditor "Kladblok".

Stap 4

Als de grootte zo dicht mogelijk bij één MB ligt of zelfs groter is dan 1 MB, gebruikt u Word Pad, Open Office Word of Microsoft Word. Logbestanden bevatten vaak ongecodeerde tekst, die verschillende datums, geschiedenis van berichten of statussen, systeemrecords van programmastatussen en hun wijzigingen, enzovoort kan hebben.

Stap 5

Als uw logbestand nog steeds versleutelde informatie bevat. Gebruik software van derden. Ook zijn er voor sommige programma's afzonderlijk hulpprogramma's die speciaal zijn ontworpen voor het decoderen van logs, zoek ze op internet op thematische sites.

Stap 6

Bij het openen van logbestanden kunt u soms een andere codering gebruiken, bijvoorbeeld openen via MS Office Word, een alternatief voor de voorgestelde optie selecteren, enzovoort, totdat de optimale is gevonden. Ontdek van tevoren de codering van de logs in de discussies van het programma op speciale sites en forums.

Aanbevolen: