Hoe Txt Te Decoderen

Inhoudsopgave:

Hoe Txt Te Decoderen
Hoe Txt Te Decoderen

Video: Hoe Txt Te Decoderen

Video: Hoe Txt Te Decoderen
Video: TXT (투모로우바이투게더) '하굣길 (Way Home)' Official MV (Eye Contact ver.) 2024, Mei
Anonim

Alleen tekstbestanden gebruiken verschillende tekencoderingen. Als het bestand niet kan worden gelezen met gewoon Kladblok, moet het opnieuw worden gecodeerd. Hiervoor kunnen zowel speciale programma's als online diensten worden gebruikt.

Hoe txt te decoderen
Hoe txt te decoderen

instructies:

Stap 1

Als u helemaal geen extra programma's wilt gebruiken, opent u het TXT-bestand met een willekeurige browser. Als het niet automatisch correct wordt weergegeven, selecteert u in het menu "Beeld" het item dat bedoeld is om de codering te wijzigen (in verschillende browsers kan het verschillende namen hebben, bijvoorbeeld in Opera wordt het "Codering" genoemd). Gebruik vallen en opstaan om degene te selecteren die overeenkomt met degene die in het document wordt gebruikt. Selecteer alle tekst (Control + A), kopieer het naar het klembord (Control + C), ga dan naar je teksteditor, maak er een nieuw bestand in, plak de tekst van het klembord erin (Control + V) en sla op het.

Stap 2

Een andere manier om een TXT-bestand te transcoderen, is door het naar uzelf te e-mailen. Nadat u dit hebt gedaan, gaat u naar de mailbox met behulp van de webinterface en selecteert u vervolgens de codering in het menu, als deze niet automatisch werd gedetecteerd. Breng vervolgens het resultaat van de decodering over naar een teksteditor zoals hierboven beschreven.

Stap 3

Gebruik de volgende service om tekst online te transcoderen: https://web.artlebedev.ru/tools/decoder/. Hiermee kunt u de codering in zowel handmatige als automatische modus selecteren. Gebruik voor handmatige selectie het menu-item "Moeilijk". Als u problemen ondervindt bij het gebruik van de service, gebruikt u het menu-item "Beschrijving"

Stap 4

Gebruik nooit online services om vertrouwelijke documenten te transcoderen. Gebruik hiervoor een tekstverwerker. OpenOffice.org Writer- en Microsoft Office Word-editors (maar niet Abiword) vragen altijd om codering bij het exporteren van documenten in TXT-indeling. Of gebruik een speciale teksteditor voor documenten die het werken met verschillende coderingen ondersteunt: in Linux - KWrite, in Windows - Notepad ++. Open het document, selecteer de codering via het menu en selecteer bij het opslaan een nieuwe codering die voor u geschikt is.

Aanbevolen: