Een Netwerkadres Verkrijgen

Inhoudsopgave:

Een Netwerkadres Verkrijgen
Een Netwerkadres Verkrijgen

Video: Een Netwerkadres Verkrijgen

Video: Een Netwerkadres Verkrijgen
Video: Kennisclip_Chapter8_Network Addresses 2024, April
Anonim

Als uw pc is verbonden met internet via een externe modem of router, betekent dit dat deze een eigen lokaal netwerkadres heeft. Bovendien heeft elke computer die is aangesloten op een lokaal netwerk zo'n adres. Het wordt automatisch uitgegeven door het apparaat dat het lokale netwerk bestuurt (bijvoorbeeld een router), of door het overeenkomstige onderdeel van het besturingssysteem. Er zijn verschillende manieren om erachter te komen welk netwerkadres uw computer gebruikt.

Een netwerkadres verkrijgen
Een netwerkadres verkrijgen

instructies:

Stap 1

Als een van de versies van Windows op de computer is geïnstalleerd, kunt u het netwerkadres zien in de eigenschappen van de netwerkverbinding. De verbinding met het netwerk vindt in de regel automatisch plaats direct nadat de computer is opgestart en de gebruiker is geautoriseerd. Het bijbehorende pictogram met informatie verschijnt in het systeemvak van de taakbalk - in de rechterbenedenhoek van het scherm. Als u in Windows 7 op dit pictogram klikt, wordt de link "Netwerkcentrum" weergegeven - klik erop.

Stap 2

Klik op de link "Local Area Connection" in het gedeelte "Bekijk actieve netwerken" van het venster dat wordt geopend. Klik in het verbindingsstatusvenster op de knop "Details" en in de regel "IPv4-adres" ziet u het netwerkadres van deze computer.

Stap 3

In plaats van de Local Area Connection-link, kunt u de View Full Map-link gebruiken. In dit geval verzamelt het besturingssysteem alle informatie over de lokale computers die in het netwerk zijn verzameld, de routers of modems die erbij betrokken zijn. Door met uw muis over een computer (inclusief uw eigen) of netwerkapparaat te gaan, ziet u het netwerkadres dat eraan is toegewezen.

Een netwerkadres verkrijgen
Een netwerkadres verkrijgen

Stap 4

Wanneer u een van de versies van het MacOS-besturingssysteem gebruikt, kunt u het netwerkadres van de computer zien, zelfs voordat u zich bij het systeem aanmeldt - het wordt op het inlogscherm boven de velden voor inloggen en wachtwoord geplaatst.

Stap 5

Nadat u zich hebt aangemeld bij het MacOS-systeem, kunt u het netwerkadres achterhalen, bijvoorbeeld via het onderdeel "Systeemvoorkeuren". Klik op het appelpictogram en selecteer Finder in het pop-upmenu. Open vervolgens "Systeemvoorkeuren" en klik op de regel "Netwerk". Selecteer in het linkerdeelvenster van het geopende venster de verbinding die momenteel door de computer wordt gebruikt - deze heeft een groene markering. In het rechterdeelvenster ziet u het gedeelte "Status", waarin het netwerk-IP-adres van de computer wordt aangegeven.

Aanbevolen: