Een Netwerkadres Toewijzen Aan Een Computer

Inhoudsopgave:

Een Netwerkadres Toewijzen Aan Een Computer
Een Netwerkadres Toewijzen Aan Een Computer

Video: Een Netwerkadres Toewijzen Aan Een Computer

Video: Een Netwerkadres Toewijzen Aan Een Computer
Video: windows 10 pc op een vast IP adres zetten 2024, April
Anonim

Tegenwoordig is de aanwezigheid van een internetverbinding op een computer geen verrassing. Er zijn echter maar weinig gewone gebruikers die een netwerkadres aan hun computer kunnen toewijzen of, simpel gezegd, het internet kunnen configureren. Hoe onbegrijpelijk deze procedure ook lijkt, in feite is alles veel eenvoudiger.

Een netwerkadres toewijzen aan een computer
Een netwerkadres toewijzen aan een computer

instructies:

Stap 1

De exacte methode voor het toewijzen van een netwerkadres aan een computer hangt af van het besturingssysteem dat op uw computer is geïnstalleerd. In het kader van één artikel is het onrealistisch om alle mogelijke instellingen voor verschillende systemen te behandelen, daarom zal in dit geval de instelling worden beschouwd in het kader van Windows XP.

Stap 2

Het eerste dat u hoeft te doen, is alle benodigde gegevens voor uw internetverbinding voorbereiden. Meestal bevinden ze zich op een of andere pagina van de overeenkomst met uw provider, als u standaardinstellingen wilt instellen of u kunt de instellingen gebruiken die u nodig heeft.

Stap 3

Open vervolgens het menu "Start" en selecteer "Configuratiescherm". Selecteer in het geopende venster het pictogram met de wereldbol en de internetkabel erop afgebeeld. Het pictogram heet "Netwerkverbindingen". Dit item is verantwoordelijk voor alle instellingen die op de een of andere manier verband houden met het netwerk.

Stap 4

In het geopende venster ziet u meerdere pictogrammen tegelijk, waarbij elk van hen in de regel een bepaalde verbinding weergeeft.

Stap 5

Het maken van een nieuwe verbinding is in feite het onderwerp van een apart artikel, dus er wordt vanuit gegaan dat u al een verbinding tot stand heeft gebracht, waarvan de parameters moeten worden gewijzigd. Daarnaast dient er rekening mee te worden gehouden dat de aard van het tot stand brengen van een nieuwe aansluiting voor verschillende aanbieders kan verschillen.

Stap 6

Vervolgens moet u de gewenste verbinding selecteren, met de rechtermuisknop op het pictogram klikken en het contextmenu openen. Selecteer vervolgens "Eigenschappen".

Stap 7

In het geopende venster ziet u een kleine lijst waarin u het item "Internet Protocol (TCP / IP)" moet vinden. Open dit item door te dubbelklikken.

Stap 8

In het geopende venster zijn we geïnteresseerd in het tabblad "Algemeen". Hier zult u zien dat u in feite twee opties heeft: gebruik het automatisch ophalen van instellingen of geef de instellingen zelf op. Selecteer het tweede item, waarna de instellingenvelden beschikbaar komen voor bewerking.

Stap 9

Opgemerkt moet worden dat het eerste item het vaakst wordt gebruikt in gevallen waarin er een verbinding is met een router die een internetkanaal distribueert.

Stap 10

Vul de velden zorgvuldig in, volgens de informatie die u heeft, en klik vervolgens op de knop "OK". Het vorige venster kan ook worden gesloten.

Aanbevolen: