Een Netwerkadres Vinden

Inhoudsopgave:

Een Netwerkadres Vinden
Een Netwerkadres Vinden

Video: Een Netwerkadres Vinden

Video: Een Netwerkadres Vinden
Video: IPv4 adressering en subnetten berekenen 2024, Mei
Anonim

Ongeacht de verbinding met internet heeft elke computer zijn eigen netwerkadres, ook wel IP-adres genoemd. Meestal wordt het weergegeven in de vorm van een numerieke waarde, die kan worden gebruikt om de acties van de gebruiker te volgen. De belangrijkste voorwaarde voor het benadrukken van deze waarde is de aanwezigheid van een netwerkkaart.

Een netwerkadres vinden
Een netwerkadres vinden

Het is nodig

Een computer met een geïnstalleerde netwerkkaart

instructies:

Stap 1

Na het installeren van een netwerkkaart in de systeemeenheid en het installeren van stuurprogramma's voor dit apparaat, komt de huidige gebruiker automatisch beschikbaar voor een individueel netwerkadres. Het IP-adres van uw computer op het netwerk kan dynamisch of statisch zijn. Deze instellingen zijn afhankelijk van het type modem en de provider die uw computer van internet voorziet.

Stap 2

Om uw netwerkadres te bepalen, moet u het hulpprogramma "IP-protocolconfiguratie" uitvoeren. Open het menu "Start" en selecteer "Uitvoeren" of druk op de toetsencombinatie Win + R. In het geopende venster typt u cmd en drukt u op de Enter-toets of de "OK"-knop.

Stap 3

Voer in het zwarte venster dat verschijnt de opdracht ipconfig in om uw adres te bepalen en druk op de Enter-toets. Gebruik voor oudere besturingssystemen de opdracht winipcfg. Er verschijnen drie opties in het venster: "IP-adres", "Subnetmasker" en "Standaardgateway".

Stap 4

Je hebt de informatie ontvangen die je nodig hebt, nu weet je je netwerkadres. Voor de lol kun je alle gegevens over de huidige verbinding bekijken door terug te keren naar de opdrachtregel met de opdracht ipconfig / all. Druk op Enter om het antwoord van die opdracht te bekijken. Hier moet u letten op de parameter MAC-adres, deze wordt vaak gebruikt bij het wachtwoorden van een internetverbinding, bijvoorbeeld via een wifi-router.

Stap 5

U kunt een gebruiksvriendelijkere vensterinterface gebruiken dan de "Command Line". Open uw "Netwerkverbindingen" en ga naar de eigenschappen van de huidige verbinding (klik met de rechtermuisknop op het pictogram en selecteer vervolgens "Eigenschappen"). Ga in het geopende venster naar het item "Status" en bekijk op het tabblad "Ondersteuning" de basisinformatie. Klik op de knop Details om nog veel meer opties te bekijken.

Stap 6

Aanvullende informatie is ook te vinden via speciale internetdiensten, een link naar een van deze vindt u hieronder, in het gedeelte "Aanvullende bronnen".

Aanbevolen: