Hoe U Uw Domein Kunt Vinden

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Domein Kunt Vinden
Hoe U Uw Domein Kunt Vinden

Video: Hoe U Uw Domein Kunt Vinden

Video: Hoe U Uw Domein Kunt Vinden
Video: Een Domeinnaam Eigenaar Checken, Hoe Doe Je Dat? 2024, Mei
Anonim

Domeinnaam of domein is het adres en de naam van een website op internet. Een domein is altijd uniek in zijn domeinzone en moet de specifieke kenmerken van de site zelf weerspiegelen. Het domein is geschreven in de volgende vorm: "domain_name.domain_zone". Om het domein van uw site te achterhalen, hoeft u alleen maar naar de adresbalk in uw browser te kijken.

Hoe u uw domein kunt vinden
Hoe u uw domein kunt vinden

instructies:

Stap 1

Onthoud echter dat de dingen niet zo eenvoudig zijn. De adressen van alle computers op internet worden geregistreerd met speciale combinaties van 4-12 cijfers. Dit is het IP-adres van de computer. Deze combinatie is verdeeld in vier groepen van 1-3 cijfers. Zo'n adres ziet er ongeveer zo uit: 255.120.16.0. Elke site heeft zijn eigen combinatie en om deze niet te onthouden, zijn domeinnamen uitgevonden.

Stap 2

Onthoud dat er maar één site op één adres kan staan, net zoals een computer niet meerdere IP-adressen tegelijk kan hebben. Als u een domein bekijkt vanuit het oogpunt van een professional, weet dan dat dit de zone is waarin de site zich bevindt, of de categorie waartoe deze behoort. U ziet de domeinzone na de punt in het siteadres. Onthoud dat elke zone aangeeft dat de site tot een categorie of territorium behoort. Het. RU-domein of het. РФ-domein, dat overigens vrij recent verscheen en het eerste Russische domein werd, geeft bijvoorbeeld aan dat de site eigendom is van de Russische Federatie. Het. US domein verwijst naar de Verenigde Staten en Engels,. DE verwijst naar Duitsland,. AT verwijst naar Oostenrijk,. UA verwijst naar Oekraïne,. UK verwijst naar het Verenigd Koninkrijk. Ga voor een volledige lijst met landcodedomeinen naar Wikipedia of een andere referentiesite en zoek het domein waarin u geïnteresseerd bent en de betekenis ervan.

Stap 3

Onthoud ook dat sommige domeinen het type organisatie aangeven:. ORG - non-profitorganisaties,. EDU - educatieve en universitaire websites,. COM - commerciële organisaties,. GOV - overheidsorganisaties,. BIZ - bedrijven,. TV - televisie, enz. P. Zorg er daarom voor dat het domein van uw site overeenkomt met de geselecteerde categorie, anders krijgen gebruikers door er naartoe te gaan totaal andere informatie die ze verwachten. Onthoud bovendien het bestaan van de. NET-domeinzone, die op dit moment het meest wordt bezocht en elke locatie en categorie webpagina's omvat.

Aanbevolen: